Aperitivo inneholder matoppskrifter, litt om reiser jeg har vært på, restaurantbesøk og interiørtips. Jeg håper du får glede og blir inspirert av bloggen, og at du prøver deg på noen av de over 2000 oppskriftene mine.
Her kan du legge inn e-posten din for å få tilsendt gratis nyheter fra bloggen:
- Kylling Florentine med pastaskruerKylling Florentine med pastaskruer høres italiensk ut, men kommer faktisk fra Frankrike og er oppkalt etter Catherine de Medici, fra Firenze, som flyttet til Paris på 1500-tallet, for å gifte seg med kong Henrik II daFortsett å lese «Kylling Florentine med pastaskruer»
- Påskedessert for voksnePåskedessert for voksne er egentlig en overpyntet drink og den er virkelig ikke egnet for barn. 80 ml eggelikør 40 ml blank kakaolikør 40 ml vaniljevodka 10 ml konjakk Valgfri pynt, f.eks pisket krem, knuste påskeeggFortsett å lese «Påskedessert for voksne»
- Gratinert «bakepotet»Gratinert «bakepotet» er den perfekte oppskriften for deg som har lyst på bakepotet, men ikke har tid eller lyst til å vente på at den skal bakes. Jeg har laget retten i porsjonsformer, men om duFortsett å lese «Gratinert «bakepotet»»
- HjemmepåskeHjemmepåske er mer vanlig enn de fleste tror. Så mange som 63 % holder seg hjemme i påsken og da er det all grunn til å lage litt påskehygge. Bordet er dekket med brikker fraFortsett å lese «Hjemmepåske»
- Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsakssengUtbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng er en praktisk rett, siden alt lages i samme form. Denne måten å lage mat på, er en av mine favoritter. Alt legges i langpanna og koser seg sammen, tilFortsett å lese «Utbeinet lammelår med parmesandryss på grønnsaksseng»
- Ukemeny for uke 13Ukemeny for uke 13 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak. Mandag: Kebab av lammedeig medFortsett å lese «Ukemeny for uke 13»
- Hvit KvikkLunsjkakeHvit KvikkLunsjkake er perfekt til deg som liker lys og hvit sjokolade best. Jeg dynker den, så den blir saftig og god og liker å bruke konjakk til dynkingen. Om kaken skal være barnevennlig, kan duFortsett å lese «Hvit KvikkLunsjkake»
- Egg- og sjokoladecocktailEgg- og sjokoladecocktail er en deilig drink, som like gjerne kan drikkes som dessert. Pynt: Sjokolade til å pynte kanten av glasset. Smelt sjokolade i vannbad i en bolle som er vid nok til at duFortsett å lese «Egg- og sjokoladecocktail»
- Sør-afrikansk aftenSør-afrikansk aften er spennende og litt uvanlig. Maten fra Sør-Afrika er veldig variert og mye av den inneholder ingredienser vi ikke har hørt om i Norge. De serverer retter som krokodillekjøtt og sauehoder, men også matretterFortsett å lese «Sør-afrikansk aften»
- Dessertkake med smashkulerDessertkake med smashkuler er garantert en suksess som avslutning på middagen. Den kan gjerne lages en dag eller to før den skal spises og smaker akkurat like godt. 3 eggehviter 1 ss sukker 1/2 ts saltFortsett å lese «Dessertkake med smashkuler»
- Dorade fra Sør-EuropaDorade fra Sør-Europa er en saftig og smaksrik fiskerett, som for stor del tilberedes i ovnen. Rett før servering helles en deilig skysaus, tilberedt i stekepannen over. Du får kjøpt dorade (dourada, dorado) på Meny. OmFortsett å lese «Dorade fra Sør-Europa»
- Brun lapskausBrun lapskaus er nydelig tradisjonsmat med kraftig og god smak. Ordet stammer trolig fra det engelske lobscouse og ble laget allerede på 1800-tallet. I Nederland heter retten lapskous, mens i Danmark og Tyskland heter det lapskaus,Fortsett å lese «Brun lapskaus»