Svinefilet med serranoskinke, ost og hasselbackpoteter

Ofte kan svinefilet bli litt tørt, men når du pakker den inn i skinke og ost, virker den mye saftigere.

Legg et matpapir på benken og legg skinken utover med litt overlapp. Smør på en ost du liker.  Jeg har valgt jalapeñoost fra tube i dag, men du kan velge etter eget ønske og smak. Fjern sener og hinner fra svinefileten og dryss på pepper. Jeg bruker ikke salt, siden skinka er så salt i seg selv. Legg svinefileten på osten og bruk matpapiret til å rulle skinka pent rundt fileten, før du løfter den forsiktig over i en smurt ildfast form med skjøten ned.

Stek svinefileten i ovnen på 200 grader i ca 45 minutter.

Siden vi har igjen soppsuppe fra i går, gjør vi den om til en saus ved hjelp av litt karamellsaus og maisennajevning og serverer med hasselbackpoteter og maiskolber.

Det smaker nydelig med hasselbackpoteter til. Du finner oppskrift på hasselbackpoteter her.

Du finner flere spennende og varierte oppskrifter med svinefilet her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

 

 

 

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese