Vitello tonnato

Vitello tonnato er en deilig, italiensk rett, som kan brukes til lunsj, forrett eller til et antipastimåltid. Jeg legger den på et fat, så alle kan velge mengde selv, men vitello tonnato kan også legges på asjett til hver enkelt. Om du ikke har kalv, eller har dårlig tid, kan du kjøpe ferdig roastbiff. Det smaker nesten like godt.

1 boks tunfisk i olje

330 g majones

30 g  kapers

4 ts dijonsennep

1 lime, kun saften

Salt og pepper

Kapers

Oliven

Parmesan

Alt kjøres til en jevn masse med stavmikser. Smak til med salt og pepper. Settes kaldt, mens du tilbreder kalven.

Kalvefileten smøres inn med olivenolje og krydres med salt og pepper og legges 2 timer i sous vide på 54 grader.

Når kalvefileten er klar, kjæres den i tynne skiver, som legges utover et fat, med tunfisksausen over. Pyntes med f.eks. kapers, gode oliven og parmesen.

Jeg serverer vitello tonnato med godt brød til, f.eks. hjemmelagde baguetter.

Vitello tonnato pyntet med kapers, oliven og basilikum
Vitello tonnato pyntet med kapers, oliven og basilikum

 

Du finner masse velsmakende og spennende matretter fra Italia her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese