Røykelaks med Skagensalat

Røykelaks med Skagensalat er en forrett som kan gjøres nesten klar på forhånd, så den er grei å servere til mange gjester. Denne oppskriften er passe til 8 personer og vi synes den smaker nydelig.

400 g røykelaks

160 g rensede, hakkede reker

160 g hakkede krepsehaler

2 ss majones

2 ss finhakket gressløk

3 dl creme fraiche

3 ss hakket dill

2 ts sennep

2 ts sitronsaft

4 landbrødskiver

Bland sammen reker, krepsehaler, creme fraiche, majones, gressløk, dill, sennep og sitronsaft.

Skjær vekk skorpen på landbrødskivene og del dem i små krutonger. Ristes i varm panne med litt olje. Legg dem på et kjøkkenpapir for å trekke ut overflødig olje.

Fordel lakseskivene på tallerkener, legg på skagensalaten og pynt med litt ørret- eller lakserogn, brødkrutonger og dill. Du kan også servere røykelaks med Skagensalat på et fat og la gjestene forsyne seg med ønsket mengde selv.

Du finner masse spennende oppskrifter på forretter, både norske og fra resten av verden, HER.

Røykelaks med Skagensalat
Røykelaks med Skagensalat

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese