Pizzaboller

Pizzaboller er veldig kjekk turmat, lunsj og passer godt i barnebursdag. De smaker godt både varme og kalde.

Deigen:

550 g mel, helst tipo 00

1/2 pk pizzagjær

1 ts salt

2 ts honning

1 ss olivenolje

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

La pizzadeigen stå tildekket på benken og heve i minimum 1 time.

Pizzasaus:

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

1 finhakket løk

2 laurbærblader

1 ss tørket oregano

2 finhakkede fedd hvitløk

1 ss tørket basilikum

1/2 ts pepper

Noen dråper tabasco

1 ts knust fennikel

Bland alt i en kjele. Det må koke lenge, gjerne en time eller mer.

Når bunnen er ferdig hevet, kjevler du den ut til et rektangel og smører på pizzasaus. Oppa sausen legger du det fyllet du ønsker, jeg har brukt sprøstekt bacon, hakket løk og ost. Rull bunnen sammen til en pølse og skjær den i tommetykke skiver, som du setter på stekebrettet til heving i ca 30 minutter.

Pizzabollene stekes på 200 grader til de blir gylne og fine.

Pizzaboller er fine å fryse ned til senere. Jeg pleier å halvsteke noen av dem, fryse ned og steke dem ferdige når de skal spises. Da smaker de helt nylagde.

Du finner mange spennende pizzavarianter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese