Basturma

Basturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma er et nydelig stykke speket kjøtt fra Armenia, Aserbajdsjan, Bulgaria, Egypt, Hellas, Irak, Nord Macedonia, Tyrkia,

Den yngste sønnen min og jeg bestemte oss for å gjøre et forsøk på å lage det selv. Vi har renskjært et stykke indrefilet (sikkert råflott) og druknet det i grovt havsalt i 4 dager. Skylt av saltet og lagt kjøttet 1 time i vannbad. Tørket godt av og presset ut mesteparten av vannet. Pakket kjøttet inn i kjøkkenhåndkle og hengt det til tørk på kjøla i 2 uker med en bolle under, som fanget opp drypp.

Etter de 2 ukene, smørte vi på Chaimen Spice Rub, som består av 1 ss salt, 3 ss bukkehornkløver, 3 ss paprika, 1 ss sort pepper, 1 ss hvitløkspulver, 1/2 ss cayennepepper, 1 ss allehånde, 1 ss malt spisskummen og 2 dl varmt vann. Vi lot kjøttet henge i 2 uker til og i dag kan vi glede oss over resultatet, en nydelig basturma.

Basturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma
Basturma også kalt pastirma, pastarma, pastourma, basdirma og basterma

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese