Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage?

Nyttårsaften – hva i all verden skal jeg lage? Det er ikke alltid like enkelt å finne på noe og jeg får alltid mange spørsmål om forslag til meny til nyttårsaften.

Her kommer noen forslag:

Til forrett:

Salma med smak av Østen:

 

eller røykelaks med Skagensalat, som jeg også synes passer ekstra godt om du skal servere pinnekjøtt:

 

Dillpannacotta med ørret, rogn og reker smaker godt og kan lages klart i forveien:

 

Gratinert hummer er et nydelig alternativ, som helt garantert faller i smak:

Om du har lyst på suppe til forrett, er denne soppsuppen et nydelig alternativ.

Sellerirotsuppe smaker også nydelig:

Om du ønsker en forrett med kjøtt, foreslår jeg asparges med skinke og hollandaise:

eller carpaccio:

 

Til hovedrett:

Om du har lyst på fisk:

Kveitefilet med baconterninger, ertepuré og amaronesaus

 

Tunfisk med kremet kaperssaus er også et godt alternativ:

 

Om du ønsker en hovedrett med kjøtt:

Jeg kan anbefale mammas kalkunbryst. Det er enkelt å lage og mye gjøres klart i forkant, så det ikke blir så mye stress når gjestene kommer.

Pinnekjøtt er også en vinner på nyttårsaften. Jeg har en nydelig saus til min.

Kalvefilet med kantareller, fløtegratinerte poteter og rødvin- og portvinssaus. Siden det ikke finnes ferske kantareller nå, kan du erstatte dem med tørkede, som legges i vann før steking, eller annen sopp, som sjampinjong eller aromasopp.

 

eller ytrefilet med pastinakkpuré og cognac- og peppersaus:

eller andebryst med rødvinskokt pære:

 

Indrefilet av reinsdyr med soppduchesse, rødvin- og portvinssaus, portvinsmarinerte kirsebær og rosettkål, er er godt alternativ, om du vil servere vilt:

Hvis du har lyst på svin, smaker porchetta med appelsinsaus helt nydelig:

Om du trenger et vegansk alternativ, prøv nøttestek:

Til dessert:

Hvis du vil bruke opp julekaker, passer denne juledesserten veldig godt. Jeg har brukt sirupssnipper, men du kan gjerne bruke pepperkaker også.

Sjokoladefondant med chili:

 

eller Crème brûlée:

 

Limoncellotiramisu smaker nydelig og er vår favorittdessert for tiden:

 

Eller hva med en en skikkelig tradisjonsrik dessert, som kan serveres enten i porsjonsformer, eller i en stor bolle, Dronning Maudfromasj:

Uansett hva du velger… lykke til med nyttårsmaten og godt nytt år!

Du finner tips til borddekking og enda flere middagsforslag HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese