Tomatisert fiskesuppe

Tomatisert fiskesuppe smaker godt, både som en lunsjrett, kveldsrett og som forrett til en middag. Denne varianten er ganske så sunn og siden jeg er så heldig å ha fiskekraft i fryseren, som jeg har kokt på fiskebein tidligere, går den raskt å lage. Du kan ev. bruke fiskefond og vann

1 løk

2 ss smør

2 finhakkede hvitløk

1,5 ltr. fiskekraft (ev. vann og fiskefond)

2 ss tomatpuré

1 boks hakkede tomater (helst Mutti)

2 laurbærblader

4 gulrøtter i tynne skiver

1 finstrimlet purre

1 ts peppermiks

400 g laks eller ørret

1 neve finhakket bladpersille

Salt og ev. pepper

Finhakk løk og fres dem blank i smør. Tilsett hvitløk og tomatpuré. La det frese i noen sekunder, mens du rører. Tilsett fiskekraft (ev. vann og fiskefond), hakkede tomater og laurbærblader. La det koke i noen minutter. Tilsett gulrøtter, purre og peppermiks. Del laks eller ørret i passe skjebiter. Når gulrøttene er nesten spiseklare, tilsetter du fisken i suppa og lar den trekke til fisken er kokt. Smak til med salt og ev. mer pepper, tilsett litt finhakket bladpersille, rør rundt og server.

Du kan gjerne servere tomatisert fiskesuppe med en klatt rømme og godt brød til, for eksempel disse deilige baguettene

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese