Franske makroner med kanel

Franske makroner med kanel er helt fantastisk, synes jeg. De kan varieres i det uendelige og det er vel bare fantasien som begrenser utvalget. Jeg liker å bruke makronene som tilbehør til dessert, men de smaker godt alene, til en kopp kaffe eller te.

Det er viktig å følge målene i makronrøra, for at resultatet skal bli perfekt.

Makronrøre

Bland sammen 125 g mandelmel, 175 g melis og 2 ss kanel. Sikt blandingen og hiv eventuelle store klumper. Pisk 110 g eggehviter til de skummer og tilsett 4 ss sukker. Pisk til du har en skinnende marengs som er stiv nok til at du kan snu bollen opp ned uten at marengsen faller ut. Bruk en slikkepott og rør sammen marengs og mandelmelblandingen. Rør kraftig slik at du slår luten ut av marengsen. For å se om røren er ferdig kan du holde slikkepotten opp i luften, hvis røren sitter fast i slikkepotten er den for stiv. Hvis røren drypper sammenhengen ned fra slikkepotten er den ferdig. Ha røren i en sprøytepose med rund tupp og sprøyt rundinger på et bakepapir eller silikonmatte. Hvis du vil kan du drysse litt kakaopulver over makronene.

Nå skal makronene tørke. Hvor lang tid dette tar er veldig avhengig av været. Hvis det er varmt så kan det ta 30 minutter, hvis det regner og er kaldt kan det ta 1 time. Det som er viktig er at du skal kunne kjenne på toppen av makronen og kjenne at det har dannet seg en stiv hinne. Et tips for at tørkingen skal gå raskere er å sette ovnen på 150 grader. Åpne ovnsdøren og sett makronbrettet på ovnsdøren slik at varmen fra ovnen tørker makronene. Når hinnen er dannet kan du steke dem. Stek på 150 grader i ca. 12 minutter.

Avkjøles på rist.

Kanelkrem:

Miks sammen 200 g temperert smør og 150 g melis på høy hastighet til du har en hvit og luftig krem. Smak til med kanel. Miks alt godt sammen før du har frostingen i en sprøytepose med rund tupp.

Sprøyt kremen mellom to makronskall og sett dem sammen.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese