Koklemos av elg

Jeg vokste opp med koklemos, og denne varianten er med karbonadedeig av elg. Det er raskt å lage og smaker godt en sen høst- eller vinterkveld.

800 g karbonadedeig av elg

4 strimlede løk

1 ltr. viltkraft eller vann og viltfond

Grønnsaker, f.eks. gulrøtter, kålrot, gulbeter, hvitbeter og polkabeter

3 laurbærblader

Salt og pepper

Start med å brune karbonadedeig av elg og løk. Hell i viltkraft. Tilsett gulrøtter, kålrot, gulbeter, hvitbeter og polkabeter, alt skal være i terninger. Tilsett laurbærblader og la det koke i 30 minutter. Smak til med salt og pepper.

Denne gangen har jeg servert med poteter ved siden av, men de kan også tilsettes i terninger sammen med grønnsakene.

Koklemos av elg
Koklemos av elg

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese