Ost og kjeks med spennende tilbehør

Ost og kjeks kan være mye mer enn litt ost med druer til. Jeg synes det ofte er slik at jo vondere osten lukter, jo bedre smaker den, men det finnes unntak.

Ost og kjeks med spennende tilbehør
Ost og kjeks med spennende tilbehør

Når jeg serverer ost og kjeks, forsøker jeg å bruke noe til enhver smak og jeg ser gjerne an gjestene litt, for noen er mer avanserte enn andre og barn vil oftest ha de enkleste smakene. Her har jeg brukt Germain, Langres, Saint Agur, Le Roule med chili, Castello med pepper og Castello med ananas og vellagret camembert fra Eiker gårdsysteri.

Som tilbehør har jeg laget denne deilige bollen med honningglaserte, tørkede frukt og valnøtter. Den er enkel å lage og smaker helt nydelig.

Honningglaserte, tørkede frukt og valnøtter:

4 tørkede aprikoser

2 fiken

4 dadler

1 dl flytende honning

1 dl grovhakkede valnøtter

2 rosmarinblader

Skjær frukten i små terninger. Varm honningen i en kjele på lav temperatur sammen med frukten. Trekk kjelen til side og bland inn valnøtter og rosmarinblader. Hell blandingen over på et glass. Det  smaker best om du lar det stå til neste dag, men det kan også spises med en gang, om du ikke har tid til å vente.

I tillegg har jeg brukt kirsebær fra boks og tilsatt litt portvin. I bærsesongen, bruker jeg enten friske kirsebær eller moreller, heller over portvin og lar det stå og trekke over natten før jeg bruker dem.

Det smaker nydelig med ferske fiken og søte, smaksrike jordbær til.

Jeg bruker også druer, nettmelon, galliamelon eller honningmelon og paprika til. Alt må være søtt og godt.

Det er godt med syltetøy og chutney til osten. Det finnes mange spennende, både i velassorterte dagligvareforretninger, men også i spesialforretninger og på matmarkeder. Der får du ofte smake, før du kjøper også.

Den siste anbefalingen denne gangen, er bresert borettaneløk fra Jacobs og smaker nydelig til ost.

Ost og kjeks med spennende tilbehør

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese