Ostefylte horn

Ostefylte horn  eller gifflar, som de heter på svensk, smaker alltid godt. Jeg har laget en variant med oregano, som jeg skal bruke som tilbehør til blomkålsuppe. De er også supre å ta med som turmat.

1 ss sukker

1 ts malt kardemomme

60 g smør

3 dl melk

1 pk gjær

400 g hvetemel

1 sammenvispet egg til pensling

1 ss valmuefrø eller sesamfrø til pynt

Smelt smør, tilsett melk og varm blandingen til den er 37°C. Rør ut gjær i blandingen.

Bland mel, sukker og kardemomme. Bland inn den lunkne melkeblandingen og elt deigen til den er smidig. Tilsett mer mel til deigen er glatt, ikke kleber, og slipper kanten av bakebollen. La deigen heve under plast på et lunt sted ca. 1 time.


Del deigen i to og kjevle runde leiver. Del hver leiv i passe store spisser, strø reven ost og ev. litt tørkede urter på hver spiss, rull hver spiss til horn og legg dem på stekebrett. Etterhev under et klede på et lunt sted i ca. 30 minutter.

Pensle med sammenvispet egg og dryss på valmue- eller sesamfrø. Stek hornene midt i ovnen ved 220 grader i 10-15 minutter. Avkjøl på rist.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese