Burmesisk kylling

Burmesisk kylling er en smaksrik og saftig rett fra Myanmar. Myanmars kjøkken er forøvrig preget av mye fiskeprodukter og er påvirket av både kinesisk, indisk og thaikjøkkenet. Mohinga is den tradisjonelle frokostretten og også Myanmars nasjonalrett. Myanmars kjøkken er også kjent for sin store variasjon av salater. Salatene har alltid vært populære som fastfood i byene.

Denne kyllingrettetten er passe til 4 personer.

5 løk

5 små tørkede chili

1 cm ingefær

10 hvitløksfedd

1 ts salt

1 ss gurkemeie

800 g kyllingfilet

2 ss nøytral olje

1 boks hakkede tomater (Mutti)

1 dl vann

2 ss soyasaus

Revet skall av 1/2 sitron

Del 3 av løkene i strimler og sett til side.

Finhakk 2 løk, chili ingefær og hvitløk. Kjør det sammen i en food processor til en jevn masse, før det settes til side.

Bland salt og gurkemeie og gni inn kyllingfileten med det.

Brun kyllingen på begge sider i oljen på middels varme, før du tar den ut av pannen og setter den til side.

Brun løkstrimlene lett i samme olje, tilsett løkmosen og rør med jevne mellomrom til den strimlede løken er myk.

Mos tomatene i food processoren, til en jevn masse og hell dem over løkblandingen, sammen med vann, soyasaus og sitronskall.

Rør godt og la det koke i 30 minutter. Tilsett kyllingen og la den koke med til den er gjennomkokt. Det tar ca. 20 minutter.

Ta ut kyllingen og hold den varm mens du koker ned sausen uten lokk til den er redusert til ca. 3 kopper. Hell sausen over kyllingen.

Server Burmesisk kylling med nudler eller ris.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese