Chapati

Chapati, også kjent som roti, roshi, safati, shabaati, phulka og lavash, er et lettlagd brød, som kan brukes til middagsretter. De egner seg godt til frysing også, så det er bare å gange opp oppskriften og fryse ned i passe porsjoner.

300 g hvetemel

3 ss rapsolje

180 ml lunkent vann

Ghee eller smeltet (klarnet) smør, om du ønsker

Elt godt sammen melet, vannet og 2 ss av oljen. La den hvile i minimum 10 minutter.

Kjevle deigen ut i et rektangel som er ca. 10 x 30 cm. Smør den siste skjeen med olje utover deigen og rull den sammen til en pølse. Del pølsen i biter på størrelse med golfballer. Kjevle hver golfball ut i tynne, flate lefser. De skal være så tynne at du nesten kan se igjennom dem.

Ved stekingen har jeg brukt pizzasteinen på grillen, men du kan også bruke en stekepanne, om du vil.

Hell 1 ts olje på stekeplaten. Legg på lefsene og stek til de puffer opp og blir brune, før du snur dem og steker dem i 1-2 minutter på den andre siden.

Avkjøl dem i en bolle dekket med fuktig tørkle.

Om du ønsker, kan du pensle chapatiene med ghee, eller klarnet smør rett før servering.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese