Salmon sandwich with mustard sauce, pickled vegetables and boat potatoes

This lunch dish is one of my favorites. It is important to use a good bread, e.g. country bread. The recipe is intended for 1 person, so here you just have to walk up.

Start with the boat potatoes. Drizzle a little olive oil in a long pan, divide the potatoes into boats, put them in the long pan, add salt and pepper, drizzle over a little more oil and put them in the oven on full blast. When they start to get a little color, turn down to 200 degrees and let them fry until crispy on the outside and soft on the inside.

Siden de sylta grønnsakene bare blir bedre av å få trekke litt, er det smart å starte med dem tidlig også. De kan gjerne lages dagen i forveien også. Du finner oppskriften HER.

Det neste som er smart å gjøre er sausen. Du kan selvfølgelig kjøpe den ferdig, men den smaker mye bedre hjemmelaget. Du finner oppskrift på sausen HER.

Cut 2 slices of bread and toast them in a hot frying pan, with added oil and a couple of cloves of garlic, until golden.

Season 200 g salmon with fish seasoning and fry it in butter in another pan until almost cooked through, but not completely.

Legg 1 brødskive på en tallerken, legg på salat, med laksen oppa og den andre skiva på toppen. Spidd sandwichen med et lite grillspyd i tre, med den spisse enden opp. Tre på en sylta agurkskive, tomater og en limebåt.

Legg på poteter og de sylta gulrøttene. Sett på en bolle med litt sennepssaus. Pynt med litt god rogn og dill og server.