Bibimbap

Bibimbap er en deilig koreansk rett, som alle kan tilpasse sine smaksløker. Elementene lages hver for seg og hver enkelt forsyner seg med det de ønsker. Denne oppskriften er passe til 4 personer. Et tips for å holde alle elementene varme, er å sette stekeovnen på 80 grader, sette inn et par stekeplater, fylle maten over i ovnsikre boller/fat og sette inn i ovnen etter hvert som det er klart. Bibimbap serveres i dype tallerkener og spises med skje og gaffel.

Toppingene:

600 g oksefilet i tynne skiver

Olje til stekingen (raps eller en annen nøytral olje)

4 hviløksfedd, finhakket

1 pk sopp i skiver (helst shiitake, men kan bruke aromasopp eller sjampinjong)

2 gode never friske bønneskudd

4 ss soyasaus (skal fordeles)

1 squasj, skrelt og delt i tynne strimler

2 ss sesamolje (skal fordeles)

1 pose frisk babyspinat

2 dl gulrøtter i tynne strimler (julienne)

4 egg

2 ss rista sesamfrø

Fres soppen med 1 ss soyasaus, til den er brunet, ca. 6 – 8 minutter.

Fres kjøttet i olje, med salt, pepper, og 1 ss soyasaus og 1 ss sesamolje. Sett til side og hold det varmt.

Kok bønnespirene i vann i 5 minutter. Hell av vannet og legg dem i en egen bolle Tilsett 1 ts finhakket hvitløk, 1 ss soyasaus og and 1 ss sesamolje. Rør godt sammen og oppbevar varmt.

Fres gulrøttene i litt olje i ca. 4 minutter. Dryss over litt salt og sett til side. Holdes varmt.

Fres squashen i litt olje i ca. 4 minutter. Dryss over litt salt og sett til side. Holdes varmt.

Fres spinaten i en ts vann til vannet har fordampet, ca 4 minutter. Legg den i en egen bolle. Tilsett 1 ts finhakket hvitløk, 1 ss soyasauce og and 1 ss sesamolje. Rør godt sammen og oppbevar varmt.

Kok 4 speilegg, i litt sesamolje, dryss på salt and pepper, sett til side.

Risen:

3 dl ris

6 dl vann

2 ts risvineddik

1 ts salt

Bland alle ingrediensene og kok til risen er mør og vannet har fordampet

Koreansk saus:

1 ts sesamolje

1 ts sukker

2 ts gochujang (fås i asiatiske butikker)

2 ts vann

1 ts eplesidereddik

1 ts hvitløk, finhakket

Bland alle ingrediensene og sett til side.

Kimchi:

Du finner oppskrift på en rask kimchi her.

Når dere skal spise bibimbap:

Porsjoner risen i 4 boller.

Velg toppinger etter eget ønske.

Topp hver bolle med et egg og ristede sesamfrø.

Hell over litt saus og knus alt sammen med en gaffel.

Nyt!

Du finner flere oppskrifter fra Korea her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese