Maistortilla

Maistortilla smaker godt til taco og de er ikke vanskelige å lage selv. Vi har et tortillajern, men du kan gjerne klemme dem flate i plast, under en kjele. Du får kjøpt masa harinamelet i velassorterte butikker og på nettet. Det blå melet er ikke så vanlig i Norge, men anses som mer eksklusivt i tortillaens hjemland.

300 g masa harina

Ca. 3 dl vann

1/4 ts salt

1 ts potetmel

Bland mel og salt ut med vann til du har en jevn, fin masse som hverken klisser eller er for tørr. Den er riktig når du kan forme en deigklump til en ball mellom hendene uten at den sprekker opp. La deigen stå i noen minutter og juster med vann om nødvendig. Mengden vann er avhengig av hvor tørt melet er.

Trill små baller av hele deigen, cirka 50 gram per stykk gir ti centimeter store tortillas.

Legg ballene under et fuktig håndkle. Varm en stekepannen eller en takke til rett under maks varme.  Press ballene så tynt som mulig ut mellom to lag plast eller bakepapir i tortillapresse eller under en tung kjele.

Maistortilla stekes raskt på hver side. De vil blåse seg litt opp og da er de ferdige.

Stable tortillaene i et kjøkkenhåndkle, så de holder varmen. De kan fryses og legges i aluminiumsfolie om du vil lage opp mange og bruke en annen gang.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese