Kjøttpudding av hjort

Kjøttpudding av hjort er en tradisjonsrik rett som serveres med deilig brun saus, poteter og valgfrie grønnsaker.

1/2 dl griljermel

1 dl fløte

1 finhakket løk

500 g kjøttdeig av hjort

1 sammenpisket egg

2 pk bacon i skiver

1 ts salt

1 ts pepper

Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter. Elt sammen alle ingrediensene utenom bacon.

Legg baconskivene med litt overlapp i en ildfast brødform. La endene henge utover kanten. Fordel deigen i formen. Pakk over baconendene og stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 1 time.

Serveres med brun saus, poteter, stekt sopp og valgfrie grønnsaker, f.eks. blomkål eller bønner.

Du finner oppskrift på gammeldags, brun saus HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese