Marinert ost – godt i salater, eller som en av ingrediensene i et tapasmåltid.

Marinert ost passer godt i salater og på tapasbordet. Jeg startet å lage den, da Tine sluttet å lage en tilsvarende, for noen år siden. Jeg tar den ofte med meg til jobben, der den er et populært tilbehør til salaten i lunsjen. Marinaden kan brukes som dressing til de som ønsker det.

3 dl olivenolje

3 dl rapsolje

1 glass god oliven

1 glass marinerte, soltørka tomater

1 glass marinerte hvitløksfedd

1 ts pepper

1 finhakket chili

1 pose Knorr dressingmix (det finnes flere varianter og jeg liker å variere)

Rør alt godt sammen og bland inn gulost (f.eks. jarlsberg) i terninger. Marinert ost kan brukes med en gang, men blir best om den får trekke til seg smaker i et døgn eller to.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco

Reinsdyrbiff med viltsaus, båtpoteter, kantareller og romanesco Er nydelig. Du finner en fantastisk mør reinsdyrbiff, som jeg vil anbefale, i frysedisken. Vi skal servere den med en nydelig viltsaus, selvplukkede kantareller, båtpoteter og romanesco i dag.  

Jeg starter med båtpotetene. Jeg risler litt olivenolje i en langpanne, deler potenene i båter, legger dem i langpanna, tar på salt og pepper, risler over litt mer olje og setter dem i ovnen på full guffe. Når de begynner å få litt farge, skrur jeg ned til 200 grader og lar dem steke til de er sprø utenpå og myke inni.

Til sausen bruner jeg en finhakket rødløk i smør, før jeg tilsetter viltfond, fløte, rømme, brunost, knust einerbær, timian, rosmarin, bringebærsaus, tyttebærsyltetøy, salt og pepper. Kok sausen på lav varme til den har riktig konsistens (ca 30 minutter). Om du ikke får tak i bringebærsausen på bildet, kan du bruke noe annet å søte sausen med, f.eks. solbærsirup.

Reinsdyrbiff grilles som vanlig biff, slik at det er rosa inni. Kantarellene stekes i smør i en egen panne og romanescoen kokes i vann til den har litt tyggemotstand.

Om du vil ha et vintips til dette deilige måltidet, så passer denne Ripassoen godt og blir nesten som karamell i munnen.

Du finner masse deilige viltoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

You can also follow the blog on Facebook .

En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje

Ved trappen opp til 2. etasje har vi laget til en koselig krok. Det gamle bordet har vi arvet etter svigermor. Det har vi pusset ned og malt beina på. Det gamle fatet er også etter henne. Vi synes det var hyggelig å ha det til pynt og har dekorert det med litt forskjellig vi fant i skap og skuffer. Den lille bollen er fylt med roseknopper fra hagen. Lampen har jeg funnet i en bruktforretning. Lykten har jeg kjøpt på Step in og stolen kommer fra Kalma. Stolen er egentlig en del av spisestua vår og kan settes til der når vi har mange gjester. Både duken og puta er fra Black Design.

Det vakre bildet, som moren min har brodert for mange år siden, setter jeg veldig stor pris på.

En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje
En koselig krok ved trappen opp til 2. etasje

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

 

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer er en hyggelig forbedring hver vår. Jeg har skrevet om utekjøkkenet vårt tidligere, men vi har fått et par nye elementer siden det. Jeg fant et oppheng for lykt på Step in og brukte det til å henge opp en lykt vi allerede hadde. I tillegg har jeg fått en Brabantia søppelbøtte fra Scandinavian designcenter.

Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer
Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer

Utekjøkkenet er flittig brukt og det er ekstra deilig å lage maten ute, etter en lang arbeidsdag innendørs.
Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer
Hjemmesnekret utekjøkken med nye elementer

Som tidligere nevnt, har vi brukt demonterte blomsterbord fra Claes Ohlson. Blomsterbordene er montert sammen med materialer fra det gamle grå gjerdet vårt. Jeg har sydd forheng av to opptørkingshåndkler fra Green Gate. Kokeplatene er egentlig til båtbruk, men vi har montert den inn i en trekasse, maken til de som henger som hyller på veggen.

Du finner flere bilder fra utekjøkkenet HER.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Pynte ute

Jeg synes det er hyggelig å pynte rundt meg, og det gjelder ute også. Interflora har laget denne enkle, men dekorative dørpynten, som nå pryder garasjedøra vår. Den har hengt der i noen måneder, men er like fin som da den var ny.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Siste dag av ferien og spekemat til middag

I dag skal vi ha spekemat til middag og jeg lager potetsalaten min.

Poteter, kokt og delt i terninger

1 boks rømme

1 pose majones

4 ss agurkmiks

2 finstrimlede vårløk

Litt sitronsaft

Salt og pepper

Bland alt godt, smak til med salt og pepper og tilsett potetene. Det er nesten like enkelt som å kjøpe ferdig, men smaker veldig mye bedre.

I tillegg lager jeg eggerøre og legger spekematen på fat. I dag har jeg brukt rødvinspølse, morr, fårepølse, to forskjellige langtidsmodnede spekeskinker (Æra og Santa Kristina) og tørrsaltet speket biff. Jeg lager også en salat av ingredienser fra hagen i tillegg til ingredienser fra kjølerommet. Jeg skjærer opp en halv melon også, for vi synes det er godt med det litt søtlige ved siden av den salte spekematen.

I dag lager jeg også rømmegrøt, som vi koser oss med før spekematen.

2 beger rømme

2,5 dl hvetemel

6 dl melk

1 ts salt

Kok rømmen i to minutter, før du tilsetter halvparten av melet. Rør kraftig til det kommer frem smør.

Smøret skummes av og brukes ved serveringen. Tilsett resten av melet og spe med melk. La grøten koke i noen minutter og tilsett saltet rett før serveringen.

Server med smøret, sukker og kanel.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

Morgenstemning i hagen

Morgenstemning i hagen er en av livets store sommergleder. Da jeg gikk for å hente avisen i dag morges, kjente jeg gleden over dugget i gresset og de vakre blomstene, som fortsatt hadde vanndråper etter nattens regn.

Morgenstemning i hagen
Morgenstemning i hagen

Det kan ikke bli mye vakrere enn dette.

Vi nyter den siste helgen av sommerferien med å pusle litt med hus og hage. Kjæresten min maler vinduer og jeg, som de fleste som kjenner meg vet, maler bare ting som ikke sitter fast.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

Loungen by day og by night

Loungen by day og by night – to helt forskjellige stemninger. Bak huset, mot skogen, har vi laget oss en liten oase. Den består av et utemøblement, et boblebad med tilhørende dusj og en del planter. Vi har blomster, i tillegg til urter som liker seg best om de får stå litt skjermet. Vi sitter mye her og spiser frokost på sommeren.

Smijernslampen har jeg kjøpt på Step In i Hokksund og vegglyktene har jeg funnet på Bohus. Sofaen og bordet kommer fra NovaSolo i Sandefjord. Stolene kommer fra Sika-design. Stolene er de samme vi har til spisemøblementet på den andre terrassen og flyttes dit om vi blir mange til middag. De mønstrete putene kommer fra Trend Design. Duken og de ensfargede putene kommer fra Black Design og pleddene kommer fra KID Interiør. Uteteppet har jeg kjøpt på Colibri i Drammen.


På denne siden av huset har jeg holdt alle detaljer i lilla denne sommeren, inkludert beplantningen.

 
  Den tøffe værstasjonen har jeg funnet på internett og i dag viser den faktisk fint vær.

Om kveldene sitter vi også mye her. Vi har kjøpt varmelampe og siden det er tak over og levegger rundt, sitter vi lunt og godt her, selv når gradestokken kryper nedover.

Det blir ganske romantisk med et glass Amarone, t-lys i smijernslampen og kubbelys i bord- og vegglykter.

Loungen by day og by night
Loungen by day og by night

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

Pizzakveld i loungen

Vi er så heldige at vi har en overbygd veranda bak huset, mot skogen. Der har vi en hjørnesalong og et boblebad. Denne fredelige oasen har vi mye glede av, både på dagtid, hvis det er veldig varmt, men også på kveldene hele året. Denne kvelden koser vi oss med hjemmelaget pizza og boblebad.

Jeg er veldig god på pizzabunn, men veldig dårlig på oppskrift. Om jeg skulle antyde noe, blir det denne:

550 g mel, helst tipo 00

1 ts salt

1 ss honning

1/2 pk pizzagjær

1 ss olivenolje 

Ca. 3 dl kaldt vann

Elt alt godt sammen og la den heve. Deigen er perfekt, når den er så fuktig at du akkurat klarer  kjevle eller trykke den ut, så tilsett nok vann.

Jeg setter deigen til heving på kjølerommet i mange timer, det gjør at den blir perfekt hevet. Jeg pleier å sette deigen enten dagen før eller tidlig om morgenen. Når jeg skal bruke den, kjevler jeg den ut og setter den til ny heving på 37 grader i stekeovnen. Når den er ferdig hevet, setter jeg ovnen på 250 grader og forsteker bunnen, uten fyll. Den blir knallgod og sprø.

Sausen:

Sausen lager jeg av hakkede tomater fra Mutti, løk, laurbærblad, tørket oregano, hvitløk, basilikum, pepper, tabasco, knust fennikel. Det må koke lenge, gjerne en time og rundes av med sukker eller stevia.

Topping:

De to pizzaene vi lagde denne gangen, har i tillegg til saus, fått:

Pizza nr. 1: strimlet løk, gorgonzola, ananas og pepperoni.

Pizza nr. 2: sjampinjong, gul paprika, løk, vårløk, kokt skinke fra Jacobs (mye bedre enn de billige variantene, for den smaker faktisk kjøtt) og kjøttboller.

Begge har fått en blanding av fem forskjellige oster: Norvegia, Jarlsberg, Edamer, Mozzarella og Parmesan. Når fyllet er på, steker jeg pizzaen ferdig og gyllen.

Vi koser oss med en Prunotto Barbaresco Classico til pizzaen. Jeg har for øvrig notert meg at den er 100 kr. billigere i Sverige enn i Norge.

Serviset er for øvrig fra Green Gate og det kule biffbestikket, med stående kniv heter Lykke og er fra Hardangerbestikk.

 

Pizzakveld i loungen
Pizzakveld i loungen

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Torden, innekos og kje i ovnen

Torden, innekos og kje i ovnen, så i dag ble det den store dagen for innekos. Ikke engang Barolo eller Leon Amarone av Moltemyr ville være ute.

Vi kjøper alltid med oss noen lår av kje fra Slakter Eide når vi er på hytta i Lillesand. Mesteparten av dem legges i fryseren, så vi kan kose oss med det utover høsten og vinteren. Det er ikke så lett å få tak i kje, men det hender at Menybutikken min har det i ferskvaredisken sin. Det deilige med kjeet til Eide, er at det ligger i en helt nydelig hvitløks- og urtemarinade. Om du er så heldig at du finner kje i butikken din, anbefaler jeg deg på det varmeste å gjøre et forsøk.

Jeg varierer tilbehøret en del, men denne gangen lager jeg sjy og serverer med potetmos og blomkål til.

Kje til 4 pers:

2 kjelår legges i langpanna med 3 løk, 5 dl vann og aluminiumsfolie over. Dampes i ovnen i 4 timer på 100 grader.

Etter 4 timer heller jeg stekesjyen i en kjele og lar kjeet og løken brune seg på 150 grader i 1 time uten folie.

Stekesjyen koker jeg litt ned sammen med en skvulp (ca 2 ss) cognac. Jeg jevner den med litt brun maizenajevner og smaker til med salt og pepper.

Jeg legger kjelårene på fat og transjerer ved bordet.

 Torden, innekos og kje i ovnen
Torden, innekos og kje i ovnen

 

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

 

 

% d bloggers like this: