Ukesmeny for uke 12

Ukesmeny for uke 12 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene eller ved å trykke på bildene. Jeg håper menyen faller i smak.

Mandag: Jajangmyeon zha jiang mian uten kjøtt 
Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.
Jajangmyeon (Zha Jiang Mian) uten kjøtt á la jr.
Tirsdag: Seibiff med løk
Seibiff med løk
Seibiff med løk
Onsdag: Thaisalat med biffstrimler
Thaisalat med biffstrimler
Thaisalat med biffstrimler
Torsdag: Tagine med kjøttboller og tabouleh
Tagine med kjøttboller og tabouleh
Tagine med kjøttboller og tabouleh
Fredag: Tacopizza med kylling
Tacopizza med kylling
Tacopizza med kylling
Lørdag: Innbakt svinefilet med sursøt saus
Innbakt svinefilet med sursøt saus
Innbakt svinefilet med sursøt saus
Yoghurtis med mango- og pasjonsfrukt
Yogurt ice cream with mango and passion fruit with salsa
Yogurt ice cream with mango and passion fruit with salsa
Søndag: Hjortelapskaus
Hjortelapskaus
Hjortelapskaus
 Nøtteterte:
Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommen
Nøtteterte – min yndlingskake fra barndommen

Ukesmeny for uke 12 er bare et forslag og du finner masse andre spennende oppskrifter HER.

Du finner flere menyer HER.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here . The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Alt-i-en-form-fisk

Alt-i-en-form-fisk er som navnet sier, hele måltidet i én form. Denne retten er lett å like for både liten og stor og du kan justere hvor hot den skal bli ved å bruke mer eller mindre chili i den, eller ta den helt vekk. Oppskriften er til 3-4 personer.

1 stor bakepoteter i terninger

4 gulrøtter i terninger

1 chili, finely chopped

1/2 leek in strips

10 minitomater, delt i 2

1 neve dill, hakket

1 neve bladpersille, hakket

Legg alle ingrediensene i en ildfast form med urtene på toppen.

Sauce:

2 sjalottløk, finhakket

2 cloves garlic, finely chopped

100 g butter

7 dl fløte

2 ss sennep

2 ts pepperrot

Saften av en sitron

Salt and pepper

Fres løken og hvitløken i smør i en kjele i 5 minutter, mens du rører jevnlig. Tilsett fløten og kok til det tykner, før du smaker til med resten av ingrediensene. Hell sausen over grønnsakene, dekk med lokk eller aluminiumsfolie og sett i ovnen på 200 grader i 40 min.

600 g fiskefilet av ønsket fisk, f. eks. laks, ørret, sei, steinbit…

200 g revet ost, gjerne vellagret og gjerne flere slag

Del fisken i porsjonsstykker  og fordel den utover formen. Krydre den med litt salt og pepper, dryss over ost og sett tilbake i ovnen (ikke tildekket). Stek videre på 200 grader til osten er gyllen og fisken spiseklar, ca. 15 min.

Alt-i-en-form-fisk
Alt-i-en-form-fisk

 

Pynt gjerne med friske urter ved servering.

 

Du finner masse spennende fiskeretter her.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

Strawberry Mojo

Strawberry Mojo – eller jordbærmojito er en variant av mojito, som kommer fra Cuba. Om du er glad i rom, lager du den med det, men den er super med vodka i stedet.

4 cl vodka eller lys rom
1/2 lime i skiver
3 jordbær
1 ts brunt sukker
Mynteblader
Club soda

Mos lime, jordbær, mynte og sukker i en cocktailshaker med en porter eller mudler. Tilsett is, hell i vodka eller rom og rist godt. Hell over i et stort highballglass, fyll på med isbiter full opp med Club soda.

Jordbær Mojo pyntes med et friskt jorbær og mynteblader.

Jordbær Mojo kan lages som velkomstdrink til mange i en stor bolle, men husk å ha i sodavannet rett før servering.

Strawberry Mojo
Strawberry Mojo

 

Du finner mange spennende og velsmakende drinker her.

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Kalvefilet med sopp- og estragonsaus og sautert mangold

Kalvefilet med sopp, estragonsaus og sautert mangold er en lettlikt middagsrett. Du kan erstatte kalven med oksefilet eller svinefilet.

Start med å legge kalvefileten i marinade:

1 dl rødvin

1 dl sherry

5 pepperkorn

1 tbsp olive oil

1 bay leaf

2 kvister fersk timian

Blander alt i en brødpose og legg i kalven. Den kan gjerne ligge over natten, så smakene får satt seg skikkelig i kjøttet. Ta den ut av posen og grill den med steketermometer til kjernetemperaturen er 62 grader. Du kan også brune den i stekepannen, før du legger den i ildfast form og steker den på 175 grader til termometeret viser 62 grader. Da er den rosa. La den hvile litt før du skjærer den i skiver.

Om du heller vil tilberede kalven i sous vide:

Krydre med timian, hvitløk og pepper. Legg fileten i en sous videpose og vakuumer den. Legges i sous viden på 52 grader i tre timer, før du tar den ut av posen og gir den en runde på grillen, så den blir gyllen og får en fin stekeskorpe. La den hvile i noen minutter, før du deler den opp. Resultatet blir helt fantastisk.

Sauce:

2 finely chopped onions

10 sjampinjonger i skiver

Marinaden fra kjøttet (avsilt)

1/2 liter cream

2 ss kalvefond

2 ss tørket estragon

Karamellsaus fra flaske (smak til)

1 bay leaf

Salt and pepper

Brun løk og sopp i smør, før du tilsetter marinaden fra kjøttet, fløte, kalvefond, estragon, karamellsaus fra flaske og laurbærblad. La det koke til det tykner av seg selv, før du smaker til med salt og kanskje mer pepper.

Jeg har servert retten med sautert mangold, som du finner oppskriften på HER.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

 

Panna cotta with raspberry coulis

Panna cotta med bringebærcoulis er en perfekt dessert å servere til mange gjester. Pannacotta er italienernes svar på karamellpudding. 

 Denne oppskriften gir en pannacotta med en nydelig konsistens og den kan gjøres klar dagen i forveien, om du vil. Denne oppskriften er passe til 8 personer.
Panna cotta:

10 dl fløte

200 g sugar

5 gelatinplater

2 vaniljestenger

Legg gelatinen i litt kaldt vann, så den blir geleaktig.

Kok langsomt opp 2 dl av fløten, sammen med sukkeret og vaniljestengene delt i to og frøene skrapt ut. Frøene skal også være med. La blandingen koke i to minutter.

Klem ut vannet av gelatinen og bland den inn i den kokte fløteblandingen. Tilsett resten av fløten og sil panna cottaen over i 8 porsjonsformer. Sett formene kaldt til de skal serveres.

Bringebærcoulis:

1,5 dl vann

1.5 dl sugar

500 g bringebær

Noen dråper limesaft

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Kjør bringebærene i noen sekunder med stavmikseren og bland inn sukkerlaken. Hell blandingen gjennom en sil og smak til med limesaft.

Hell coulisen over panna cottaen ved servering og pynt med friske bær og/eller et mynteblad.

Panna cotta with raspberry coulis
Panna cotta with raspberry coulis

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Jeg savner våren

Jeg savner våren og synes vinteren er i lengste laget. Vi har fortsatt masse snø i hagen og må nok vente litt til på vårtegn, som snøklokker og krokus. For å gjøre vinteren litt mer hyggelig, liker jeg å pynte med blomster og litt vårlige toner. Blomstene er fra den lokale Interflorabutikken min og duken kommer fra Step In i Hokksund.

Jeg savner våren

Det gamle bordet er arvet av svigermor og bildet har moren min brodert. Sjenken er fra Nova Solo.

Jeg savner våren

Tulipaner er et sikkert vårtegn og jeg har kjøpt en bukett og blandet med kirsebærgrener.

Jeg savner våren

De yndige snøklokkene har fått plass, og lyser opp vaskerommet mitt.

Denne vakre vårbuketten er også fra Interflora i Hokksund. Lyslykten har jeg kjøpt i en interiørbutikk på Gulskogensenteret og duken er fra Step In i Hokksund.

Jeg savner våren

Jeg savner våren og er glad den nærmer seg med stormskritt.

 

Du finner flere interiørtips her.

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

 

 

Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus

Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus serveres med agurksalat og smørdampede grønnsaker.
Når jeg får tak i hel villaks, er det nesten som bursdag og julaften på en gang. Denne var på litt over en kilo. Jeg renset den, saltet og pepret den, la litt urter og smør i magen dens, pakket den i folie og bakte den i ovnen på 200 grader i 40 minutter.

Til laksen smaker det godt med kokte nypoteter, agurksalat, som du finner oppskrift på HER.

Sausen, som er en av mine favorittsauser til fisk, finner du oppskrift på HER.

The vegetables:

1/2 fennel in small cubes

4 carrots in small cubes

1/2 bag sugar cubes in small cubes

1/2 leek in small pieces

4 tablespoons butter

4 tablespoons water

1 ts salt

Fry everything together, stirring constantly, until there is suitable chewing resistance in the carrots.

Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus
Ovnsbakt laks med pastis- og kjørvelsaus

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Pastaputer med sitronsaus og trøfler

Pastaputer med ostesaus og trøfler er en favoritt hos oss. Du kan kjøpe ferdige pastaputer etter egen smak, eller du kan lage selv, du finner oppskrift på hjemmelaget ravioli her.

Olive oil

2 sjalottløk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1 tablespoon chicken stock

4 dl cream

100 g reven parmesan

1-2 sitroner

Parsley leaves

Pepper og ev. salt (husk at fond også er salt)

1 glass trøfler (fås på Meny og andre velassorterte matbutikker)

Fres løk og hvitløk i litt olivenolje. Tilsett fond, fløte og parmesan og la det koke til det tykner. Smak til med salt, pepper og sitronsaft. Rør inn nykokt pasta og persille og server med trøfler i tynne skiver.

 

Pastaputer med sitronsaus og trøfler
Pastaputer med sitronsaus og trøfler

 

Du finner mange velsmakende pastaretter, både enkle og mer avanserte her.

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Sellerirotpuré med hasselnøtter

Sellerirotpuré med hasselnøtter smaker godt som tilbehør til både fugl, storfe og svin. Jeg har brukt litt gulrot for å gi puréen en litt gylnere farge, men den er ikke nødvendig for et velsmakende resultat.

1 sellerirot

1 gulrot

Fløte, så det akkurat dekker

3 tablespoons chicken stock

2 cloves garlic, finely chopped

1/2 sitron, kun litt av saften

Salt and pepper

50 g hasselnøtter, grovhakket

Skrell og del sellerirot og gulrot i terninger. Terningene legges i en kjele og dekkes akkurat med fløte. Tilsett kyllingfond og hvitløk og la det koke til terningene er møre. Kjør det til en fin puré og smak til med sitron, salt og pepper. Rør inn hasselnøtter og server.

Sellerirotpuré med hasselnøtter
Sellerirotpuré med hasselnøtter

 

If you want to subscribe to news from the blog, you can sign up by sending us your e-mail address here. The newsletter is completely free.

You can also follow the blog on Facebook .

Palmesøndag

Palmesøndag er starten på påsken og dagen jeg liker å påskepynte. Det er hyggelig å reise bort i påsken, men jeg liker veldig godt å tilbringe påsken hjemme også. Det er ikke mye som kan måle seg med et lite glass vin i solveggen og kanskje grille både lunsjen og middagen.

 

Du finner litt om min påskepynting her.

% d bloggers like this: