Alt-i-en-form-kylling

Alt-i-en-form-kylling er en av de greieste formene for middagstilbereding. Jeg liker denne måten å lage mat på, siden det går kjapt og det blir lite rot og oppvask.

Denne formen med kylling smaker kjempegodt og kan selvfølgelig varieres etter smak, humør og årstid. Denne oppskriften er passe til 2 pers, men man kan jo fylle hele langpanna og lage til hele slekta, om man vil.

Start med en ildfast form og litt smør eller olje.

Tilsett:

4 poteter i tynne skiver

Litt salt og pepper

Sett i ovnen på 220 grader. Mens potetene bruner seg, skjæres

2 løk i tynne skiver

8 sjampinjonger i strimler

Fordel løk og sopp utover potetene, dryss over litt kyllingkrydder og sett alt i ovnen igjen og nå bør det få stå til det får litt farge. Nå kan du bruke tiden til grønnsaker etter eget ønske. Jeg har brukt: 

12 minitomater delt i to

Legg på tomatene. Bland sammen:

1 dl vann

1 fedd finhakket hvitløk

2 ss kyllingfond

Hell blandingen over deretter legges:

3 kyllingfileter, som krydres med kyllingkrydder

 200 g ost i terninger

La det stå i ovnen til alt er klart, ca. 20 – 30 min.

 

Alt-i-en-form-kylling
Alt-i-en-form-kylling

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese