Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteter

Andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus og spennende poteter er en nydelig middagsrett, som gjerne kan serveres til gjester.

Dersom du lager pærene først, kan du bruke kokevæsken fra dem i sausen i stedet for tilsvarende ingredienser fra listen.

Sausen:

2 ss smør

1 finhakket løk

1 flaske rødvin

4 dl solbærsirup

Saft og skall av 1 båt sitron

1 kanelbark

1 stjerneanis

Noen kvister frisk timian

2-4 ss kalvefond

Pepper

Fres løken blank og myk i smøret. Tilsett vin, saft og krydder og la det koke inn til 1/4 av væskemengden. Smak til med kalvefond og pepper. Jevn med brun maisennajevner og server.

Potetene:

Kok poteter, det er fint om de ikke er kokefaste. Legg de ferdigkokte potetene over i smurt ildfast form. Knus potetene lett med en gaffel. Dryss over reven parmesan og panko, eller strøkavring. Risle over litt olivenolje og gratiner i ovnen på 200 grader, til toppen er sprø og gyllen. Du kan gjerne bruke grillelement.

Andebryst:

Andebrystene rutes med en skarp kniv. Ikke skjær så dypt at du snitter kjøttet. Gni inn skinnet med salt og pepper, før du legger andebrystene med skinnsiden ned i en kald panne uten fett. Sett kokeplaten til nest høyeste varme og stek andebrystene til skinnet er gyllenbrunt. Snu dem og stek dem 1 minutt med kjøttsiden ned.

Legg andebrystene over i en ildfast form og stek dem på 200 grader i 10 minutter. La andebryst hvile minst 15 minutter, så kjøttsaftene skal få satt seg, før du deler dem opp.

Om du heller vil tilberede andebrystene i sous vide, krydre og vakumér brystene og legg dem i sous viden på 58 grader i 1,5 time. Brun dem deretter raskt i panna eller på grillen.

Pærene:

Du finner oppskrift på pærene her.

Persillerotpuré:

Du finner oppskrift på persillerotpuré her.

 Server andebryst med rødvinskokt pære, rødvinssaus, persillerotpuré og spennende poteter.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese