BBQ-laks

BBQ-laks er lettvint og godt. Du kan enten grille den, eller legge den i ildfast form og ta den i stekeovnen. Den serveres med en kald saus, men det øvrige tilbehøret kan varieres og gjøres så enkelt eller komplisert du ønsker.

Laksen:

200 g laks per pers

BBQ-saus etter eget ønske, min favoritt er Sweet Baby Ray’s Hickory & Brown Sugar

2 ss nøytral olje

Smør en ildfast form med olje og legg i laksen i porsjonsstykker. Smør 1-2 ss BBQ-saus på oversiden av hvert laksestykke og sett den kaldt til marinering en times tid (om du har tid til det).  Stek laksen i ovnen på 200 grader i 10 min. Om du bruker steketermometer, er den perfekt når kjernetemperaturen er 50 grader.

 

Sausen:

1 boks crème fraîche eller rømme

1/2 dl BBQ-saus

Salt og pepper

Rør ingrediensene sammen, smak til med salt og pepper og om du ønsker mer BBQ-saus. Sett kaldt til den skal serveres.

 

Server BBQ-laks med valgfrie poteter f.eks. pommes frites eller pommes noisettes, som du finner oppskrift på her.

Det passer godt med flere grønnsaksvarianter, f.eks. grillet eller stekt mais, coleslaw, som du finner oppskrift på her eller ertepuré, som du finner oppskrift på her.

BBQ-laks
BBQ-laks

 

Du finner flere matretter fra USA her og flere fiskeretter her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese