Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør

Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør smaker nydelig alle årstider.
Vi griller ute hele året – og ja, vi har mye snø på vinteren, så vi må grave frem grillen mange ganger i løpet av den kaldeste grillsesongen. Du kan justere mengden av ost i sausen, for å tilpasse den dine smaksløker.

Peppersmør:

Peppersmør er godt til mange slags retter, f.eks. grillmat, biff og bakt potet. Du får kjøpt syltet pepper i velassorterte matforretninger.

1 ss syltet rosépepper

1 ss syltet grønn pepper

100 g smør

1 ss finhakket gressløk

1 ss hvitløk fra tube

Alt blandes, rulles i plastfolie og legges kaldt til det skal brukes.

Blåskimmelsaus:

2 finhakkede løk

2 ss smør

3 dl chablis eller annen god hvitvin

2 laurbærblader

2 ss kyllingfond

150 g blåskimmelost

2 ss finhakket gressløk

5 dl fløte

1 ss konjakk

Blank løken mør i smør. Tilsett hvitvin og laurbærblader og la det koke inn til grøtkonsistens. Tilsett fløte, kyllingfond, konjakk, gressløken og osten. Kok i noen minutter, til sausen får fin konsistens.

Biffen:

Beregn 200 – 250 g biff per person, avhengig av hvor storspiste de er.

Biffen bør ligge i romtemperatur i ca. 30 minutter før steking. Dette er for at panna ikke skal avkjøles og gjøre at kjøttet koker istedenfor steker. Krydre med salt og pepper rett før steking. Brun fileten raskt i panna. Legg fileten over i et ildfast fat. Stikk inn et steketermometer og sett i stekeovnen på 125 grader.

Fileten er rød når fileten har en kjernetemperatur på 55-60 grader og rosa når steketermometeret viser 60-65 grader. La fileten hvile i ca. 15-20 minutter før den skjæres opp og serveres.

Du finner oppskrift på grilla grønnsaker her.

Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør
Biff med potetpuré, blåskimmelsaus, grilla rotgrønnsaker og peppersmør

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese