Blåskimmelpoteter

Blåskimmelpoteter er en nydelig variant av fløtegratinerte poteter og passer spesielt godt til stekt eller grillet kjøtt, som f.eks. biff, svin eller lam. Om du er litt skeptisk til blåskimmelosten, kan du bruke en som er mild i smaken, eller halvere mengden. Denne oppskriften er passe til 4 personer.

800 g kokefaste poteter

4 dl fløte

1 finhakket løk

1 ss grønnsaksfond

150 g blåskimmelost, i små biter

Salt og hvit pepper

Skrell og skjær potetene i grove staver og kok dem i vann en kjele i 1 minutt. Hell av vannet og legg potetstavene over i en ildfast form. Kok opp fløte med løk, fond og ost. Smak til med salt og pepper og hell blandingen over potetene. Sett formen i ovnen på 200 grader og la blåskimmelpotetene gratineres til de får fin farge og er gjennomkokte. Det tar ca. 30 min.

Blåskimmelpoteter
Blåskimmelpoteter

 

Du finner flere spennende potetvarianter HER.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese