Blåskjell med blåskimmelost og urter

Blåskjell med blåskimmelost og urter er en av favorittrettene med blåskjell.

1 kg blåskjell

3 sjalottløk, finhakket

1 chili, finhakket

1 klype kajennepepper

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss smør

2 dl hvitvin

1 ss fiskefond

5 dl fløte

100 g blåskimmelost

1 neve finhakket bladpersille

1 neve finhakket dill

Ev. salt og pepper

Fres sjalottløk i litt smør i en stor gryte, tilsett hvitløk, chili, kajenne og fres videre i et par minutter. Tilsett hvitvin og fond og la det koke ned til halv væskemengde. Tilsett fløte og ost og la det koke i 5 minutter.

Rens blåskjellene, kast de som er knust, eller ikke vil lukke seg, hell dem i gryta sammen med urtene og sett på lokket. Sjekk etter noen minutters koking. Når skjellene har åpnet seg, er de ferdige.

Server blåskjellene med gaffel og skje, for kraften smaker helt nydelig.

 

Du finner masse spennende oppskrifter med blåskjell her.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese