Blåskjell som i Østen

Denne oppskriften er passe til 2 pers.

1 kg blåskjell

3 sjalottløk, finhakket

1 chili, finhakke

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss karri

1 ss garam masala

2 dl hvitvin

1 ss fiskefond

7,5 dl fløte

10 minitomater, delt i 8

1 neve finhakket bladpersille

Fres sjalottløk i litt smør i en stor gryte, tilsett hvitløk, chili, krydder og tomater og fres videre i et par minutter. Tilsett hvitvin og fond og la det koke ned til halv væskemengde. Tilsett fløte og la det koke i 5 minutter.

Rens blåskjellene, kast de som er knust, eller ikke vil lukke seg, hell dem i gryta sammen med persillen og sett på lokket. Sjekk etter noen minutters koking. Når skjellene har åpnet seg, er de ferdige.

Server med nanbrød, eller annet godt brød.

Det blir mye deilig kraft av denne retten. Den kan siles og brukes til denne nydelige suppa.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese