Her kan du søke på forskjellige kategorier:
Følg bloggen min. Det er helt gratis:
Motta nye innlegg på e-post:
Sjekk den spennende matkalenderen
Siste innlegg på mat og drikke:
- OlivenbrødOlivenbrød passer godt til tapas, men er også nydelig som tilbehør til supper og gryteretter. Jeg har brukt Dr. OetkerFortsett å lese «Olivenbrød»
- Glaserte svinekotelettspydGlaserte svinekotelettspyd er lettvinn mat fra Sør-Øst-Asia, som smaker helt nydelig. 8 svinekoteletter Marinade: 7 dl brunt sukker 5 dlFortsett å lese «Glaserte svinekotelettspyd»
- Ukemeny for uke 12Ukemeny for uke 12 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 12»
- Fine rundstykker med frømiksFine rundstykker med frømiks er luftige og saftige og nydelig tilbehør til supper, gryteretter, eller til frokost med deilig påleggFortsett å lese «Fine rundstykker med frømiks»
- Meksikansk screw driverMeksikansk screw driver er en screw driver, der vodkaen er byttet ut med tequila, som vel er den mest berømteFortsett å lese «Meksikansk screw driver»
- Dansk platteDansk platte betyr veldig koselige minner for meg. Vi har vært på Café Sorgenfri i København mange ganger og derFortsett å lese «Dansk platte»
- Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortillaIndrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla er en nydelig rett som spises i Sør-Amerika og et godt alternativ tilFortsett å lese «Indrefilet med chimichurry og guaccamole i maistortilla»
- Texmexpizza med biffTexmexpizza med biff er en skikkelig deilig avveksling til den vanlige fredagstacoen. Jeg serverer den med tacochips og guaccamole til.Fortsett å lese «Texmexpizza med biff»
- KameltagineKameltagine er vanligere å servere i Nord-Afrika enn i Norge. Jeg liker å eksperimentere med nye råvarer og fikk takFortsett å lese «Kameltagine»
- Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsakerLammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker er nydelig mat, som er enkelt å lage til mange i enFortsett å lese «Lammeskanker på en seng av sopp og rotgrønnsaker»
- Kinesisk biffgryteKinesisk biffgryte er en rett med mye smak. Du får kjøpt kinesisk femkrydder i asiatiske butikker. Du kan justere styrkenFortsett å lese «Kinesisk biffgryte»
- Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteterTunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter er en nydelig rett, inspirert av mattradisjoner fra Argentina og Uruguay. Om du ikkeFortsett å lese «Tunfisk med dillchimichurri og råstekte poteter»
- RoastbiffsalatRoastbiffsalat er godt, sunt og mettende. Den passer godt, både som en lunsjrett og som en middagsrett, med godt brødFortsett å lese «Roastbiffsalat»
- StjerneskudStjerneskud er et nydelig dansk smørrebrød med en deilig saus, panert rødspette, kokt rødspette, røkelaks, reker, rogn, asparges, salat, sitronFortsett å lese «Stjerneskud»
- Ukemeny for uke 11Ukemeny for uke 11 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 11»
- Fisk i bao bunsFisk i bao buns er en velsmakende og smaksrik middag. Du kan gjøre den sterkere eller mildere, ved å justereFortsett å lese «Fisk i bao buns»
- Kalvegryte med spennende risKalvegryte med spennende ris er en velsmakende rett fra Sør-Europa. Om du ikke har tilgang på kalv, kan du brukeFortsett å lese «Kalvegryte med spennende ris»
- Pink gin rose lemonade med bringebærPink gin rose lemonade med bringebær er en av mine favorittdrinker. Jeg bruker en blanding av frosne og ferske ellerFortsett å lese «Pink gin rose lemonade med bringebær»
- Dressing til bao bunsDressing til bao buns er smaksrik og kan gjerne brukes til andre ting enn bao buns, for eksempel til salat,Fortsett å lese «Dressing til bao buns»
- En rask wok fra Sørøst-AsiaEn rask wok fra Sørøst-Asia smaker godt og er super å servere i en hektisk hverdag, siden den er klarFortsett å lese «En rask wok fra Sørøst-Asia»
- Vitello tonnato – en kjapp juksevariantVitello tonnato – en kjapp juksevariant blir laget av roastbiff i stedet for kalvekjøtt, men den smaker neste like godt.Fortsett å lese «Vitello tonnato – en kjapp juksevariant»
- FlødebollekageFlødebollekage eller kokosbollekake er en lettvinn og velsmakende dessert fra Danmark. Jeg har laget den som porsjonskaker, men du kanFortsett å lese «Flødebollekage»
- Ukemeny for uke 10Ukemeny for uke 10 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 10»
- CarpaccioCarpaccio er laget av rått kjøtt. Om du ikke liker rått kjøtt, eller ikke får tak i, kan du bruke roastbeef.Fortsett å lese «Carpaccio»
- Negroni SbagliatoNegroni Sbagliato er en italiensk versjon av drinken Negroni. Sbagliato betyr feil og feilen er at de har byttet utFortsett å lese «Negroni Sbagliato»
- Lammelår på grønnsakssengLammelår på grønnsaksseng er lettvint og godt og hele retten lages i én form. 12 poteter delt i 4 6Fortsett å lese «Lammelår på grønnsaksseng»
- En helt fantastisk pasta bologneseEn helt fantastisk pasta bolognese er ingen overdrivelse. Noe av hemmeligheten er den lange koketiden, som gjør at sausen fårFortsett å lese «En helt fantastisk pasta bolognese»
- Vaniljeis med krokanVaniljeis med krokan er en kjent og kjær klassiker. En deilig variasjon er å servere vaniljeis med et dryss hjemmelagetFortsett å lese «Vaniljeis med krokan»
- Spagetti carbonaraSpagetti carbonara er en videreutvikling av en gammel rett fra Lazio i Italia. Den er rask og lettvinn å lageFortsett å lese «Spagetti carbonara»
- SursildSursild er kjent og kjært på mange norske frokostbord. Du kan kjøpe ferdig, men det er morsomt å lage sildFortsett å lese «Sursild»
- LavashakLavashak er persisk godteri. Det inneholder kun frukt og litt salt, så det er ganske sunt og i tillegg erFortsett å lese «Lavashak»
- KyllingsalatKyllingsalat er deilig som pålegg, som en del av et koldtbord eller en til en dansk frokost. om du harFortsett å lese «Kyllingsalat»
- Ukemeny for uke 9Ukemeny for uke 9 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 9»
- Saftig brytebrødSaftig brytebrød smaker godt når det er nybakt, men supert å fryse ned også. Den lange eltetiden er viktig forFortsett å lese «Saftig brytebrød»
- Jamaican muleJamaican mule er en variant av Moscow mule, med et karibisk preg. Den lages med rom i stedet for vodka.Fortsett å lese «Jamaican mule»
- Tunfisk med avokadoTunfisk med avokado er en nydelig rett, som både er sunn og enkel og rask å tilberede. Om du kunFortsett å lese «Tunfisk med avokado»
- Sjokolade- og chilifondantSjokolade- og chilifondant er en litt «varmere» sjokoladefondant. Sjokoladefondant er en deilig, fransk dessert, som serveres varm. Den skal væreFortsett å lese «Sjokolade- og chilifondant»
- Hummersuppe med laks og rekerHummersuppe med laks og reker inneholder ikke hummer, men hummerfond, som du får kjøpt på Meny og andre velassorterte matbutikkerFortsett å lese «Hummersuppe med laks og reker»
- Grønn curry kyllingsuppeGrønn curry kyllingsuppe har en mild smak av kokos og passer godt som en lunsjrett. Du kan variere styrken vedFortsett å lese «Grønn curry kyllingsuppe»
- Eple- og plommechutneyEple- og plommechutney er nydelig tilbehør til kjøttretter. Ordet chutney er indisk, men du finner chutney under mange forskjellige navnFortsett å lese «Eple- og plommechutney»
- Skrei med pastissausSkrei med pastissaus smaker nydelig. Du trenger egentlig ikke ekstra grønnsaker, siden det er grønnsaker i sausen, men jeg harFortsett å lese «Skrei med pastissaus»
- Ukemeny for uke 8Ukemeny for uke 8 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 8»
- Pasta med kjøttbollerPasta med kjøttboller er en klassiker og noe de aller fleste liker. Sausen blir nesten bedre jo lenger den fårFortsett å lese «Pasta med kjøttboller»
- BringebærmojitoBringebærmojito er en nydelig, frisk drink og en av mine favoritter. Bringebærmojito er en variant av den vanlige mojitoen fraFortsett å lese «Bringebærmojito»
- Entrecôte med peppersausEntrecôte med peppersaus er en rett som faller i smak hos de fleste. Du får kjøpt syltet pepper hos MenyFortsett å lese «Entrecôte med peppersaus»
- Fint grytebrødFint grytebrød er både lettvint og godt, men du må beregne litt tid, for det bakes over 2 dager. DuFortsett å lese «Fint grytebrød»
- Karamell- og ingefærkyllingKaramell- og ingefærkylling er en nydelig rett fra Vietnam. Kyllingen blir glasert i karamell og serveres med ris eller nudlerFortsett å lese «Karamell- og ingefærkylling»
- Libanesisk kylling i pitabrødLibanesisk kylling i pitabrød er en lettvinn hverdagsrett. Du kan gjerne legge kyllingen i marinade kvelden før den skal serveres,Fortsett å lese «Libanesisk kylling i pitabrød»
- Laks og nudler som i ØstenLaks og nudler som i Østen er en veldig sunn rett, som er enkel å lage til mange. Oppskriften erFortsett å lese «Laks og nudler som i Østen»
- Smuldrepai med eple eller apple crumbleSmuldrepai eller apple crumble er en veldig praktisk dessert, når man skal ha gjester. Det er dessuten veldig godt. DuFortsett å lese «Smuldrepai med eple eller apple crumble»
- Kremet blomkålsuppe med baconKremet blomkålsuppe med bacon er en deilig hverdagsrett. Det er ingen grunn til å kjøpe posesuppe, når det er såFortsett å lese «Kremet blomkålsuppe med bacon»
- Spansk potetomelett eller tortillaSpansk potetomelett eller tortilla er perfekt som en av rettene, når du skal servere tapas, eller som en lunsj- ellerFortsett å lese «Spansk potetomelett eller tortilla»
- Ukemeny for uke 7Ukemeny for uke 7 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 7»
- Oksefilet med ratatoille og lettvinn sausOksefilet med ratatoille og lettvinn saus, serverer jeg med stekte potetskiver og bakte tomater, men det passer godt med annet tilbehørFortsett å lese «Oksefilet med ratatoille og lettvinn saus»
- Bringebærpunsj10Bringebærpunsj er en frisk og god drink, som de fleste kan like. Punsj ble laget i England allerede i ca.Fortsett å lese «Bringebærpunsj»
- Indrefilet med asiatisk chimichurriIndrefilet med asiatisk chimichurri er en velbalansert rett med en frisk og sunn saus. Jeg har brukt indrefilet, men duFortsett å lese «Indrefilet med asiatisk chimichurri»
- Hvit pizza med nduja og trøffelsalamiHvit pizza med nduja og trøffelsalami er en smaksrik pizza. Nduja er en godt krydret, smørbar pølse fra Calabria iFortsett å lese «Hvit pizza med nduja og trøffelsalami»
- SurdeigsbrødSurdeigsbrød er godt og sunt. Dr. Oetker har laget en tørr surdeig, som er enkel og praktisk i bruk ogFortsett å lese «Surdeigsbrød»
- Ovnsbakt doradeOvnsbakt dorade (dourada, dorado) er en nydelig Middelhavsrett. Om du har smakt dorade fra Middelhavet og synes den ikke erFortsett å lese «Ovnsbakt dorade»
- Hot tomatsuppeHot tomatsuppe har deilige kryddersmaker og kan gjøres mer eller mindre hot, ved å justere mengden cayenne. Den lange koketidenFortsett å lese «Hot tomatsuppe»
- Bullet nanBullet nan er nanbrød med grønn chili og koriander. Nan er et nydelig innslag til maten i mange land. DetFortsett å lese «Bullet nan»
- Ukemeny for uke 6Ukemeny for uke 6 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 6»
- Kokosis med vaniljeKokosis med vanilje smaker godt som dessert men kan gjerne serveres sammen med kake også. Kokosis er opprinnelig brittisk, menFortsett å lese «Kokosis med vanilje»
- BananbøyerBananbøyer eller Banana Bender er en australsk banandrink med lekker farge og rund, god smak. Jeg bruker pisang ambon, somFortsett å lese «Bananbøyer»
- Pasta med pepperrot- og blåskimmelsausPasta med pepperrot- og blåskimmelsaus smaker så nydelig. Om du ikke er glad i blåskimmelost, bør du prøve denne likevel.Fortsett å lese «Pasta med pepperrot- og blåskimmelsaus»
- Kjøttboller med salat og hummusKjøttboller med salat og hummus serveres i store deler av Midt-Østen og er en rett jeg kan anbefale på detFortsett å lese «Kjøttboller med salat og hummus»
- BaguettelunsjBaguettelunsj passer både som kos hjemme og som niste. Baguetter smaker aller best når du har laget dem selv, menFortsett å lese «Baguettelunsj»
- Thailandsk laks med nudlerThailandsk laks med nudler er en rett, som er rask å tilberede og smaker godt. Denne oppskriften er passe tilFortsett å lese «Thailandsk laks med nudler»
- LakseburgerLakseburger er sunt og godt og enkelt å lage selv. Jeg har servert dem med burgerbrød, aioli, båtpoteter og littFortsett å lese «Lakseburger»
- Lettvinn eplekakeLettvinn eplekake er helt super når du får overraskende besøk eller har dårlig tid og har lyst på noe godt.Fortsett å lese «Lettvinn eplekake»
- Østers med smak av ØstenØsters med smak av Østen er en velsmakende østersvariant og en av mine favorittoppskrifter med østers. Du får kjøpt levendeFortsett å lese «Østers med smak av Østen»
- Ukemeny for uke 5Ukemeny for uke 5 er klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 5»
- Skalldyrsalat med røkt ørretSkalldyrsalat med røkt ørret passer godt som en lekker forrett. Du kan selvfølgelig bruke ferske eller frosne reker og krepsehaler,Fortsett å lese «Skalldyrsalat med røkt ørret»
- Grønn feGrønn fe eller green fairy er kallenavnet på absint, men det har også blitt navnet på en drink, som finnesFortsett å lese «Grønn fe»
- Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletoppingOvnsbakt laks med parmesan- og persilletopping har smaker fra Middelhavsområdet og kan serveres med mye forskjellig tilbehør. Jeg har bruktFortsett å lese «Ovnsbakt laks med parmesan- og persilletopping»
- Tunfisk med nudler og peanøttsausTunfisk med nudler og peanøttsaus er en asiatisk rett med mye og balansert smak. Du får kjøpt fersk tunfiskbiff hosFortsett å lese «Tunfisk med nudler og peanøttsaus»
- CannelloniCannelloni kan minne en del om lasagne, men man bruker de største pastarørene. Det smaker godt for både liten ogFortsett å lese «Cannelloni»
- Gado gadoGado gado er en nydelig rett fra Indonesia og en av mine favoritter. Denne retten kan lages med kylling, ellerFortsett å lese «Gado gado»
- Kremet pastasalatKremet pastasalat kan gjerne spises alene som en lunsjrett, men passer også godt som tilbehør til både grillmat og spekemat. OppskriftenFortsett å lese «Kremet pastasalat»
- Laks med karri- og peppersausLaks med karri- og peppersaus er en av mine favorittretter med laks. Du får kjøpt syltet pepper på Meny ogFortsett å lese «Laks med karri- og peppersaus»
- Ravioli i tomatsausRavioli i tomatsaus er en nydelig rett fra middelhavsområdet. Du kan enten kjøpe ferdig ravioli eller lage selv. Oppskriften erFortsett å lese «Ravioli i tomatsaus»
- LammebollesuppeLammebollesuppe smaker godt en kald høst eller vinterkveld. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du bruke annen kjøttdeigFortsett å lese «Lammebollesuppe»
- Kale MoaKale Moa er en kylling curry fra Samoa. Den er lettvinn og rask å lage og passer fint i ukedagene.Fortsett å lese «Kale Moa»
- Ukemeny for uke 4Ukemeny for uke 4 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene, ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 4»
- StifadoStifado er en tradisjonell, gresk rett, som smaker helt nydelig. Den lages med lam, men du kan bruke storfe også.Fortsett å lese «Stifado»
- Kjøttkaker på toppOppskriften på kjøttkaker på topp fikk jeg av svigermoren min og hun fant den i et ukeblad på 70-tallet. DenFortsett å lese «Kjøttkaker på topp»
- Mocktail av klementinMocktail av klementin er en alkoholfri drink og super for både store og små, om du har igjen klementiner etterFortsett å lese «Mocktail av klementin»
- Spagetti med hummerSpagetti med hummer er en nydelig og smaksrik Middelhavsrett. Du får kjøpt hummer hos velassorterte matbutikker. Oppskriften er til 4Fortsett å lese «Spagetti med hummer»
- Laks tikka masalaLaks tikka masala er laks marinert i en blanding av yoghurt og forskjellige krydder, servert i en deilig tomatsaus. OppskriftenFortsett å lese «Laks tikka masala»
- Raita med granatepleRaita med granateple er en vri på den vanlige raitaen. Raita er en selvfølgelig del av måltidet om du skalFortsett å lese «Raita med granateple»
- Saftig grovbrødSaftig grovbrød er supert å lage, dele i to, legge i fryseren og ta opp etter hvert som de skalFortsett å lese «Saftig grovbrød»
- Thaiwraps med kyllingThaiwraps med kylling er en velsmakende rett for hele familien. Tortillalefser kan brukes til mer enn taco og denne rettenFortsett å lese «Thaiwraps med kylling»
- Biff teriyaki med nudlerBiff teriyaki med nudler er en rett jag lagde med den yngste sønnen min, som har blitt veldig glad iFortsett å lese «Biff teriyaki med nudler»
- Ukemeny for uke 3Ukemeny for uke 3 ligger klar. Du kommer inn på oppskriftene ved å følge linkene, enten her, i overskriftene ellerFortsett å lese «Ukemeny for uke 3»
- Spekefat med middelhavssmakerSpekefat med middelhavssmaker er kjekt å sette frem om du får uventede gjester, eller det er litt for lenge tilFortsett å lese «Spekefat med middelhavssmaker»
- Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeisApfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis er en deilig eplekake/dessert, som blir brukt i flere av de tysktalende landene. Bl. a. Østerrike, Tyskland,Fortsett å lese «Apfelstrudel med hjemmelaget vaniljeis»
- MelonmartiniMelonmartini er en drink som både er søt og frisk samtidig. 3 cl melonlikør 3 cl vodka 1,5 cl enkelFortsett å lese «Melonmartini»
- Kalvefilet med parmesanpoteter og soppsausKalvefilet med parmesanpoteter og soppsaus er nydelig selskapsmat. Her har jeg servert retten med brokkolini, men du kan bruke deFortsett å lese «Kalvefilet med parmesanpoteter og soppsaus»
- LimekyllingLimekylling er en nydelig rett fra Middelhavet. Du lager alt i en form. Denne oppskriften er passe til 4 personer.Fortsett å lese «Limekylling»
- Ravioli med soppfyll og salviesmørRavioli med soppfyll og salviesmør tar litt tid å lage, men den smaker sååå nydelig. Du finner oppskrift på pasta HER.Fortsett å lese «Ravioli med soppfyll og salviesmør»