Bol Renversé

Bol Renversé betyr omvendt bolle og er en kyllingrett fra Mauritius. Alle ingrediensene fylles i en bolle, som deretter snus over på en tallerken. Denne oppskriften er passe til 2 pers.

Saus:

1 ss maismel

2 ss soyasaus

4 ss østerssaus

2 ss kinesisk risvin

1 ss sesamolje

1/2 ss pepper

3 ss rapsolje

Rør sammen alle ingrediensene til sausen og sett til side.

Woken:

300 g kyllingbryst i strimler

75 g shitakesopp

1 gulrot

1 løk

2 hvitløksfedd

125 g minimais

6 argentinske villreker (ev. scampi)

1 bok choy

Brun sopp og kyllingbryst i litt olje. Tilsett gulrot, løk og hvitløk og wok videre til løken blir blank. Tilsett sausen og minimais og kok opp. Rør inn villreker og bok choy og la det kose seg under lokk til rekene er klare (tiden avhenger av om rekene er kokt eller rå, når du tilsetter dem.

Montering:

2 egg stekt på lav varme i litt rapsolje

Woken

Basmatiris til 2 pers, laget etter anvisning på pakken

Legg egget forsiktig i bunnen av en liten bolle og hell på et par rause øser fra woken. Fordel ris på toppen og klapp den flat. Legg en tallerken på toppen og snu raskt, så egget kommer øverst. Server Bol Renversé med det samme.

Bol Renversé
Bol Renversé

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese