Borsjtsj – rødbetsuppe

Borsjtsj er en deilig rødbetesuppe, som  passer godt en kald høst eller vinterkveld. Den er enkel å lage, men det er lurt å bruke engangshansker når du jobber med rødbetene.

6 rødbeter

2 løk

2 fedd hvitløk

1 gulrot

2 poteter

250 g rødkål

1,5 l kraft ev. vann og fond eller buljongterninger

2 laurbærblader

Salt og pepper

2 ss vineddik

Litt yoghurt naturell eller rømme

Bortsj
Bortsj

Rens og riv 5 rødbeter og finhakk løk og hvitløk. Surr løk og hvitløk i smør i en kjele. Tilsett rødbeter, finrevet gulrot, finrevet potet og rødkål i tynne strimler. Hell over kraft og tilsett laurbærblader, salt og pepper. Kok opp og la suppen trekke i ca. 30 min. Riv den siste rødbeten grovt opp og la den trekke med i suppen de siste 5 min (dette gjør at suppen får den fine rødfargen). Smak til med vineddik, salt og pepper. Server suppen med yoghurt naturell eller rømme og godt brød, gjerne grovt.

Borsjtsj
Borsjtsj

Du finner oppskrift på et nydelig grytebrød her.

Du kan abonnere på nyheter fra bloggen min. Det er helt gratis 😊

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese