Buble tea – boblete

Buble tea ble først laget i Taiwan, men har etter hvert blitt populært over hele verden. Boblene er tapiokakuler, du koker til de blir som gelekuler. I tillegg bruker du ønsket te, jeg kan anbefale den på bildet, som egner seg godt til buble tea. Når tapiokaperlene er kokt, oppbevarer du dem i sukkerlake, til de skal brukes, så de ikke tørker ut igjen. Buble tea serveres kald, så bruk gjerne isbiter.

Sukkerlake:

2 dl vann

2.5 dl sukker

Kok opp vann og sukker og rør til sukkeret er helt oppløst. Avkjøl og oppbevar kaldt i tett beholder.

Tapiokaperler:

Kok tapiokaperler etter anvisning på pakken. Du finner perler som har kort koketid, 5-10 min. Jeg kokte de på bildet i over en time. Sjekk om de er ferdige, ved å plukke opp en med en teskje, tygg på den og sjekk at den har fått gelekonsistens og om ikke, kok litt til. Skyll i dørslag og legg den over i sukkerlaken.

Buble tea:

Lag te etter anvisning på pakken og avkjøl.

Fisk opp tapiokaperler fra sukkerlaken og over i glasset de skal serveres i. Bland den kalde teen med melk – 50/50 og hell over perlene. Server buble tea, helst med stort sugerør, som du får perlene igjennom, eller med teskje.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese