Bun Cha – vietnamesiske kjøttboller

Vietnamesisk mat er smaksrik, men ikke spesielt sterk. Disse kjøttbollene smaker deilig med nudler, en frisk vietnamesisk salat og rikelig med dressing. Oppskriften er passe til 3-4 personer.

Kjøttboller:

600 g svinekjøttdeig

1 ss sitrongress, enten most fra glass eller fersk finhakket

2 ss fishsauce

1 finhakket rødløk

4 ts sukker

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ts salt

1 ts pepper

4 ss olje til stekingen

Elt alle ingrediensene unntatt olje godt sammen. Form små boller med hendene og stek dem i oljen på middels høy varme. Litt avhengig av størrelsen på kjøttbollene, bør det holde med ca. 2 minutter på hver side.

Nuoc namdressing:

2 sterke røde eller grønne thaichili

6 ts riseddik

4 fedd revet hvitløk

6 ss friskresset limejuice

4 ss sukker

6 ss thai fiskesaus (nam plah) eller vietnamesisk fiskesaus (nuoc nam)

6 ss nøytral olje (solsikke, mais eller peanøtt)

Pepper

Bland alle ingrediensene til dressingen, smak til med pepper og la den stå og hvile i minimum 10 minutter, så smakene får satt seg.

Salaten:

1 pose reven gulrot, kål og purre (eller riv grovt selv)

Rikelig med nuoc namdressing

Hell litt av dressingen over og bland godt sammen. Resten av dressingen settes på bordet når maten serveres, så de som ønsker kan forsyne seg med mer.

Nudler:

Kok nudler etter anvisning på pakken.

Servering av bun cha:

Legg nudler nederst på tallerkenen og deretter salat og kjøttboller. La gjestene få helle over mer dressing, om de ønsker.

Du finner flere spennende og varierte retter fra Vietnam her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese