Couscous

Couscous er østlige Middelhavs og  Nord- og Østafrikas svar på ris, og er gryn fremstilt av semule av durumhvete. Den brukes gjerne som tilbehør til gryteretter, tagin og andre middagsretter. Du kan koke den etter anvisning på pakken og servere, men jeg synes det smaker godt å gjøre litt ekstra ut av den. Oppskriften er passe til 4 personer.

Couscous til 4 personer, laget etter anvisning på pakken

50 g pinjekjerner

50 g pistasjnøtter

2 vårløk finstrimlet

1/2 agurk, i små terninger

50 g rosiner

1 neve frisk mynte, finhakket

1 neve frisk koriander, finhakket

Bland alt med couscousen, pynt med friske korianderblader og servér. Om du vil servere couscous mer som en salat, kan du lage dressing av olivenolje og sitron og helle over.

 

Couscous
Couscous

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese