Crispy urtekylling med pasta

Crispy urtekylling med pasta er en av mine Middelhavsfavoritter. Kyllingen blir helt fantastisk med det crispy urteskallet. Panko er en slags grov strøkavring og fås i de fleste matbutikker nå. Du finner den i hyllene med asiatisk mat. Du kan ev. lage den selv, ved å knuse tørr loff eller kavring litt grovt.

Crispy urteskall:

200 g panko

1 bunt bladpersille

2 fedd hvitløk

50 g revet parmesan

1/4 flaske olivenolje

Rør alt sammen til en tykk grøt og sett kaldt til den skal brukes.

Pastaen:

1 løk

2 hvitløksfedd

1 knust, tørket chili

6 ss olivenolje

3 dl hvitvin

10 minitomater, delt i to

10 oliven i skiver

Salt og pepper

500 g spagetti kokt etter anvisning på pakka

1 bunt finhakket bladpersille

Finhakk løk, hvitløksfedd og chili og fres det i olivenolje. Tilsett hvitvin, oliven og tomater og la det  koke i noen minutter under lokk. Smak til med salt og pepper og rør inn persille og nykokt spagetti rett før servering.

Kyllingen:

200 g kyllingfilet per person

Salt og pepper

Olivenolje til steking

Stek kyllingfiletene i stekepanne i 2 min. på hver side, før du legger dem over i en ildfast form. Smør på panko- og urteblandingen og sett formen midt i ovnen på 200 grader og steker til skorpen blir sprø og gyllen.

Servering:

Legg pastablandingen i bunnen på hver tallerken og kyllingen oppa, så skorpen holder seg sprø. Pynt gjerne med litt friske urter.

 

Crispy urtekylling med pasta
Crispy urtekylling med pasta

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese