Eple- og fennikelsaus

Eple- og fennikelsaus er nydelig til både rød og hvit fisk. Oppskriften er passe til 6 personer.

1 løk, finhakket

1 fedd hvitløk, finhakket

1/2 fennikel, finhakket

1 ss smør

1 eple, skrelt og finhakket

1/2 dl hvitvin

1 ss kyllingfond

1/2 l fløte

Salt og pepper

Blank løk, hvitløk og fennikel i smør. Det skal ikke bli brunt. Tilsett eple, vin og fond og la de koke inn til det nesten ikke er noe væske igjen. Tilsett fløte og la det koke i noen minutter til det tykner litt. Kjør sausen jevn med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Eple- og fennikelsaus
Eple- og fennikelsaus

Du finner flere spennende og varierte sausoppskrifter her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese