Doro wat – kyllinggryte fra Etiopia og Eritrea

800 g kylling lårfilet

1 ts salt

1 sitron (saften)

Litt mel til å rulle kyllingen i

3 løk, finhakket

2 fedd hvitløk

2 ss smør

2 ss tomatpuré

3 ts berbere

2 dl vann

2 dl tørr hvitvin ev. eplemost

4 hardkokte egg

Legg kyllingen på et fat, dryss over salt og risle over sitronsaft. La kyllingen stå kaldt og marinere i min. 30 minutter, gjerne over natta.

Rull kyllingbitene i mel og stek dem gylne i litt smør eller olje.

Smelt 2 ss smør i en kjele og tilsett løken. La det frese noen minutter, før tomatpuréen og berbere røres inn. Tilsett vann og rør rundt. Legg i kyllingen la det koke under lokk i 30 minutter. Skrell eggene og legg dem i gryten. Kok i 5 minutter til.

Serveres med f.eks. ris og salat eller med injera, på den tradisjonelle måten.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese