800 g kylling lårfilet
1 ts salt
1 sitron (saften)
Litt mel til å rulle kyllingen i
3 løk, finhakket
2 fedd hvitløk
2 ss smør
2 ss tomatpuré
3 ts berbere
2 dl vann
2 dl tørr hvitvin ev. eplemost
4 hardkokte egg
Legg kyllingen på et fat, dryss over salt og risle over sitronsaft. La kyllingen stå kaldt og marinere i min. 30 minutter, gjerne over natta.
Rull kyllingbitene i mel og stek dem gylne i litt smør eller olje.
Smelt 2 ss smør i en kjele og tilsett løken. La det frese noen minutter, før tomatpuréen og berbere røres inn. Tilsett vann og rør rundt. Legg i kyllingen la det koke under lokk i 30 minutter. Skrell eggene og legg dem i gryten. Kok i 5 minutter til.
Serveres med f.eks. ris og salat eller med injera, på den tradisjonelle måten.