Fløte- og blåskimmelgratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter har etterhvert blitt en klassiker , er enkel å lage og passer til mye. Denne varianten har fått blåskimmelost, og passer spesielt godt til grillet og stekt kjøtt.

10 poteter i tynne skiver

3 fedd finhakket hvitløk

Salt og pepper

1 boks fløte

1 pk reven ost, gjerne vellagret og flere slag

100 g blåskimmelost i små biter

Legg potetskivene, blåskimmelosten, hvitløken og 1/3 av osten i lag i en smurt, ildfast form.  Dryss litt salt og pepper i mellom. Hell over 1 boks fløte. Settes inn i oppvarmet stekeovn, 200 grader i 1 time. Om det begynner å se tørt ut, tilsettes mer fløte. Strø over ost og stek videre i ca. 20 minutter til, til osten er gyllen.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese