Fløtegratinerte rotgrønnsaker

Fløtegratinerte rotgrønnsaker smaker godt til det meste av kjøtt- og fiskeretter. Det kan minne om fløtegratinerte poteter, men det kjekke er at du egentlig har poteter, grønnsaker og en slags saus i ett, så det blir ganske lettvint å servere.

400 g poteter

200 g sellerirot

300 g gulrot

2 persillerøtter

5 dl fløte

2 hvitløksfedd, finhakket

2 stilker frisk timian

1 ts salt

1 ts pepper

Revet ost

Skrell og skjær alle grønnsakene i jevne tynne skiver og legg dem i en ildfast form. Bland fløte, hvitløk, timian, salt og pepper og hell blandingen over potetene. Gratiner grønnsakene ved 180 grader i ca. 30 minutter, før du drysser over reven ost, gjerne vellagret og gratinerer videre til de fløtegratinerte rotgrønnsakene er møre. Tiden vil variere noe etter størrelsen på grønnsaksskivene.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese