Leverpostei – paté

Leverpostei – paté smaker ekstra godt når du har laget den selv. Denne oppskriften ligner litt på mammas leverpostei, men jeg har endret litt på ingrediensene.

200 gram lever (svin, kalv eller kylling)

150 g medisterdeig

2,5 dl fløte

4 egg

1 middels stor løk

5 cm purre

1 kvast persille

200 g bacon stekt i meierismør

150 gram smeltet meierismør

1,5 dl hvetemel

1 ss salt

1 ts paprikapulver

1/2 ts pepper

1 knivsodd malt nellik

1 ts estragon

Kjør alt i hurtigmikser til en grøt. Smør enten småformer eller en brødform (om du kler med folie først, er det lettere å få leverposteien ut av formen), fyll i massen og legg et laurbærblad på toppen av hver form. Stek fransk leverpostei i vannbad i 170 grader i ca. 1,5 time nederst i stekeovnen. Avkjøl i kjøleskap.

Leverpostei - paté
Leverpostei – paté

Om du ønsker, kan du legge et lag aspik på toppen.

Aspik:

1 pk aspik

Vann

1 dl sherry

Rosépapper

Pickles

Lag aspik etter anvisning på pakken, men erstatt 1 dl vann med sherry. Avkjøl blandingen, pynt toppen av leverposteiene og hell aspiken over, når den så vidt har begynt å stivne. Sett kaldt til den skal brukes.

Om du vil fryse leverposteien, er det aller lurest å gjøre det, før den stekes. Aspik blir tåkete og er uegnet for frysing.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese