Fried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. Du kan selvfølgelig også koke ny ris, men gårsdagens gir best resultat.
600 g kyllingbryst i strimler
4 fedd hvitløk
1 pk fersk chili
4 egg
1 pakke wokmiks
3 vårløk
Ris, ferdigkokt til 4 personer ca. (aller best om den ble laget dagen før)
3 ts hvit pepper
2 ss sesamolje
8 ss soyasaus (eller til det er salt nok)
2 ss brunt sukker for å runde av
Vipps eggene sammen i en bolle, stek blandingen til den får konsistens som en eggerøre og legg den over på en tallerken. Bland sammen pepper, sesamolje, soyasaus og sukker i en bolle.
Fres kylling og hvitløk i olje i en sautepanne eller stekepanne/gryte på middels varme.
Tilsett den kokte risen og wokmiks. Bland godt, rør inn sausen og stek i 3-4 min så sausen trekker inn.
Til slutt rører du inn eggene og vårløken og serverer.
Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.
Du kan også følge bloggen på Facebook.