Fried rice

Fried rice er en lettvinn og velsmakende rett fra Kina. Den er perfekt å lage om du har rester av ris. Du kan selvfølgelig også koke ny ris, men gårsdagens gir best resultat.

600 g kyllingbryst i strimler

4 fedd hvitløk

1 pk fersk chili

4 egg

1 pakke wokmiks

3 vårløk

Ris, ferdigkokt til 4 personer ca. (aller best om den ble laget dagen før)

3 ts hvit pepper

2 ss sesamolje

8 ss soyasaus (eller til det er salt nok)

2 ss brunt sukker for å runde av

Vipps eggene sammen i en bolle, stek blandingen til den får konsistens som en eggerøre og legg den over på en tallerken. Bland sammen pepper, sesamolje, soyasaus og sukker i en bolle.

Fres kylling og hvitløk i olje i en sautepanne eller stekepanne/gryte på middels varme.
Tilsett den kokte risen og wokmiks. Bland godt, rør inn sausen og stek i 3-4 min så sausen trekker inn.
Til slutt rører du inn eggene og vårløken og serverer.

 

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese