Frikadeller

Frikadeller en en dansk spesialitet, som kan minne om norske kjøttkaker, men de blir veldig saftige på grunn av det finhakkede baconet. De kan serveres til lunsj, på brødskiva, eller du kan lage brun saus og servere med poteter og grønnsaker. I Danmark får du ofte med frikadeller som et av innslagene på en liten koldtanretning, som de kaller platte.

600 g karbonadedeig

100 g bacon, kjørt til mos i blender

1 ts salt

1 finhakket løk

1 egg

3 ss hvetemel

3 dl fløte

1 ts sort pepper

Elt alt sammen og sett kaldt i 30 minutter.

Ha litt smør og olje i stekepannen, og varm opp til middels høy temperatur. Lag jevne boller med en spiseskje dyppet i fettet fra stekepannen. Legg deretter frikadellene i pannen, drypp skjeen i fettet før du lager neste. Da setter ikke farsen seg fast.

Stek frikadellene i ca. 5-6 minutter på hver side, de er ferdige når de har en fin og mørk stekeskorpe (her er mye av smaken). Hvis de blir mørke for raskt, skru ned varmen litt.

Legg frikadellene til avrenning på litt kjøkkenpapir før servering.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese