Denne oppskriften er inspirert av en fransk oppskrift som heter hummer thermidor. Den er passe til 4 pers som forrett eller 2 pers som hovedrett.
2 hummer
1 sjalottløk, finhakket
1 ss konjakk eller brandy
1,5 dl fløte
1 ss smør
2 eggeplommer
2 dl reven ost, helst gruyère eller en annen ost med mye smak
2 ss Creme Fraiche
1/2 ts cayennepepper
1 ts sennep
Sitron eller lime
Salt og pepper
Del hummeren i to. Fjern paven og tarmen. Om du kjøper hummer på Meny, hjelper de deg med dette. Ta ut kjøttet fra kroppen og klørne og del det i terninger, før du legger det tilbake i skallet.
Fres løken i smøret til den er blank. Tilsett konjakk, creme fraiche og fløte og kok opp. Når det nesten koker røres eggeplommene raskt inn. Etter dette må det ikke koke. Rør inn 1 dl av osten. Smak til med salt, pepper og sennep.
Legg hummerne i en ildfast form og fordel sausen over. Strø på resten av osten. Gratineres midt i ovnen på 220 grader til osten er gyllen.
Serveres med en sitronbåt eller lime og fersk loff.