Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus

Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus er en lekker og velsmakende forrett. Den blir servert med et par salatblader og revet Holtefjell XO fra Eiker gårdsysteri. Osten minner ganske mye om en parmesan og passer perfekt. Du kan gjøre jobben enkel ved å kjøpe ferdig saus, eller gjøre som meg, å lage den selv.

Aspargesen:

2 hvite asparges per person

2-4 skiver parmaskinke per person

Skjær av den trælete delen nederst på hver asparges og skrell den med potetskreller eller lignende. Rull skinke rundt hver asparges og grill dem i 3-4 minutter, de skal ikke være soggy.

Hollandaise til 8 pers:

4 dl vann

60 g løk, finhakket

1 laurbærblad

2 ss eddik, 7 %

1 ts salt

1 ts knust hel pepper

400 g smør, klarnet

4 eggeplommer

2 ss sitronsaft

Kok vann, løk, eddik, laurbærblad, salt og pepper til halv væskemengde en liten kjele og sil av (det er væsken du skal bruke).
Pisk eggeplommene godt sammen i en bolle. Spe med væsken mens du pisker godt hele tiden. Sett bollen i et vannbad på ca. 80-90 grader og pisk videre til det blir luftig og tykt, omtrent som en eggedosis. Det er viktig at det ikke blir for varmt, for da kan sausen skille seg.
Ta bollen ut av vannbadet og spe langsomt med klarnet smør mens du fortsetter å piske kraftig.
Smak til med salt og sitronsaft.

Legg salatblader på en tallerken, legg på asparges, hell over saus og pynt med basilikum.

Sett fram osten og enten rivjern eller høvel, så gjestene kan bestemme ostemengden selv.

Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus
Grillet hvit asparges i parmaskinke med hollandaisesaus

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-posten din her. Det er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese