Grillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolata

Grillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolata er en god smakskombinasjon. Om du ikke har smakt fersk tunfisk, kan jeg virkelig anbefale det. Jeg kjøper min på Meny, men jeg anbefaler å sjekke med ferskvaredisken i butikken din. De kan sikkert skaffe det til deg.

Tunfisken:

Beregn 180-220 g tunfisk per person. Den krydres på begge sider med salt og pepper og grilles 2 minutter på hver side.

Quinoa:

Bruk mengdene med quinoa og vann til 4 pers. som det står på pakken.

Finhakk 1 løk og fres den i olje. Tilsett quinoaen og fres litt til, under omrøring. Tilsett vannet og en liten skvett grønnsaksfond. Sett på lokk og la det koke til vannet er borte.

Smørdampa rotstrimler:

1 pakke rotstrimler (fås kjøpt i matbutikken)

1 ss smør

Salt og pepper

Smelt smøret. Tilsett strimlene. Rør rundt og sett på lokk. La strimlene stå på lav varme i et par minutter. Smak ril med salt og pepper.

Gremolata:

1 potte finhakket dill

1 potte finhakket persille

2 fedd finhakket hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

2 dl mangoeddik

1 dl sitronolje

1 dl olivenolje

Alt røres godt sammen og står og hviler i romtemperatur til det skal brukes.

Grillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolata
Grillet tunfisk med quinoa, smørdampede rotstrimler og gremolata

 

Du finner flere spennende oppskrifter med tunfisk HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese