Grillspyd med kalv og gul ris

Siden Myanmar har grense mot både India og Thailand, har maten også ingredienser inspirert fra begge landene. Disse grillspydene er preget av dette. Om du ikke får tak i kalv, kan du bruke annet storfekjøtt, svin, kylling eller lam.

800 g kalvefilet eller annet mørt kjøtt

Marinade:

2,5 dl kokoskrem

2,5 dl kokosmelk

3/4 ss karri

3/4 ss tandori masala

3 ss sweet chili dipping sauce

2 fedd hvitløk

Bland ingrediensene til marinaden i en bolle. Del kjøttet i terninger og bland det inn i marinaden. La det stå kaldt i min. 1 time, men gjerne over natten. Tre på grillspyd, gjerne med løk eller andre grønnsaker du har lyst på i mellom. Grilles, så det får fin farge på alle kanter. Det kan gjerne fortsatt være rosa i midten (NB! Dersom du bruker kylling, må den være gjennomstekt).

Gulrotraita:

1 beger yoghurt

1 gulrot, skrelt og revet

1 ss myntesaus

2 fedd hvitløk, finhakket

1 ss spisskummen

1/2 ss garam masala

Alt blandes og settes kaldt til det skal brukes.

Gul ris:

Kok jasminris til 4-6 personer etter anvisning på pakka, men tilsett 2 ts gurkemeie.

Serveres med nanbrød, som du finner oppskrift på flere spennende varianter av her.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

 

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese