Havregrøt

Havregrøt er sunn mat, som smaker godt til frokost, men den kan spises til alle måltider. Jeg vokste opp med brunost på havregrøten og synes det er det aller beste du kan ha på. Jeg anbefaler deg å prøve litt i en krok av tallerkenen om du ikke har smakt det før. Andre toppinger kan være syltetøy, korn, hakkede nøtter og sukker.

Mange andre land spiser også grøt, f.eks. Storbritannia, Irland, Australia, New Zealand, Nord-Amerika, alle de nordiske landene og en del land i Øst-Europa. Grøt kalles mye forskjellig i de ulike landene, f.eks. grød, porridge, puuro og kasha.

Denne oppskriften er passe til 1-2 personer.

Havregrøt
Havregrøt under koking

1,5 dl havregryn

4 dl melk ev. vann

1 klype salt

Kok opp under omrøring og la det småkoke til ønsket konsistens, før du rører inn salt.

Det smaker godt å røre inn finhakkede nøtter, gresskarkjerner etc.

 

Havregrøt med brunost
Havregrøt med brunost

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese