Hjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og spennende blanding med epler, jordskokk, kantarell og tranebær

Hjort ytrefilet i sous vide med potetpuré og dette spennende tilbehøret er en av mine favoritt hjorteretter.

Beregn 200 – 250 g hjort ytrefilet per person. Legg hjort ytrefilet i sous vide på 52 grader i minimum 2,5 time med olivenolje, salt og pepper i posen, før den brunes kjapt på alle siden, enten i grillen eller stekepanna. La hjorten hvile før du skjærer i den.

Rødvinssaus:

3 fedd hvitløk

4 store eller 8 små sjalottløk

1 dl rødvin

2 dl viltkraft

3 dl fløte

Salt og pepper

Bladpersille

Finhakk sjalottløk, og brun den i smør i en gryte. Tilsett finhakket hvitløk og la den surre med i panna i 1 minutt. Tilsett rødvin, viltkraft og fløte. Kok inn til det tykner. Smak til med salt og pepper.

Du finner oppskriften på eple-, sopp- bærblandingen HER.

Oppskriften på potetpuré finner du HER.

Server hjorten med potetpuré, rødvinssaus og det deilige tilbehøret og pynt med litt urter, f.eks, timian.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese