Hjortelapskaus

Vi har fått kjøpt en halv hjort de siste årene og delt opp og malt deig selv. Hjorten kan brukes til mye forskjellig og her er oppskriften på hjortelapskaus. Jeg lager gjerne dobbel porsjon og fryser ned for lettvinte middager senere.

1 kraftbein fra hjorten (ev. viltfond, om du ikke har knoke)

1,5 kg hjortekjøtt (forpart)

1 løk, finhakket

12 store poteter i terninger

1 purre i ringer

1 liten sellerirot i små terninger

4 store gulrøtter i skiver

Viltfond, salt og pepper

Persille, finhakket

Hjortekjøttet deles i terninger, brunes og kokes i minimum 2 timer, sammen med løken, kraftbeinet og vann, tilsett purre, sellerirot, gulrøtter og store poteter. Kok en halv time til og smak til med salt, pepper og ev. viltfond. Rør inn persille rett før servering.

Serveres med flatbrød.

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese