Hval med gremolatapoteter

Hval med gremolatapoteter smaker ekstra godt på varme sommerkvelder. Den er enkel å lage og grei å servere til mange.

Potetene:

1 potte persille, finhakket

2 finhakkede fedd hvitløk

1 lite glass kapers

2 finstrimlede vårløk

1 dl sitronolje

2 dl mangoeddik

1 dl olivenolje

1 kg småpoteter, helst kokefaste (om du ikke får tak i små poteter, kan du bruke store og dele dem i munnfullstørrelse etter koking)

Kok potetene. Rør de øvrige ingrediensene godt sammen og la det stå og hvile i romtemperatur til potetene er klare. Bland potetene inn gremolataen og server enten varmt, lunkent eller kaldt.

Hvalen:

200 – 250 g hvalbiff per person

Salt og pepper

Krydre biffene med salt og pepper og stek dem 3 min. på hver side.

Serveres med valgfrie grønnsaker.

Du finner flere oppskrifter med hval her.

Hval med gremolatapoteter
Hval med gremolatapoteter

Du finner flere oppskrifter med hval HER.

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din HER. Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese