Italiensk lam med parmaskinke og poteter

Italiensk lam med parmaskinke og poteter gir et velsmakende, saftig lammelår, med nydelig italiensk smak. Det tilberedes med hvitløk, rosmarin, persille og parmaskinke. Potetene er skjært i tynne skiver og stekes sammen med lammet og får en nydelig smak av urtene og lammekraften. Om du ikke kan beine ut lammelåret selv, er de behjelpelige i kjøttdisken, om du går til en Menybutikk eller en slakter.

Oppskriften er passe til 6 personer.

Utbenet lammelår, beregne 250-300 g per person

6 skiver parmaskinke

4 hvitløksfedd

1 sitron, revet skall og saften

2 kvister rosmarin

1 liten potte persille

50 g smør, romtemperert

2 kg poteter i tynne skiver

5 dl lammekraft (ev. 5 dl vann + fond)

Salt og pepper

Lag dype snitt over hele lammelåret med en liten, spiss kniv. Kjør skinke, hvitløk, sitronskall, persille og halve rosmarinen i en foodprosessor. Dytt blandingen inn i snittene, etterfulgt av resten av rosmarinen, gni lammet inn med smøret og dryss på salt og pepper. Sett lammet kaldt til det skal i ovnen.

Krydre potetene med salt og pepper og bland godt. Risle langpanna med litt olje, legg i potetene og hell over kraft.  Sett potetene i ovnen på 250 grader og la dem stå i 30 minutter.

Legg lammet på toppen av potetene, sett inn steketermometer og stek i 15 minutter på 230 grader, senk deretter varmen til 150 grader og stek til termometeret viser 58 grader. Hvil i 15 minutter før du skjærer opp lammet i tynne skiver.

Server med gremolata, som du finner oppskrift på her og valgfrie grønnsaker. Jeg har brukt bønner.

 

Italiensk lam med parmaskinke og poteter
Italiensk lam med parmaskinke og poteter

 

Om du vil abonnere på nyheter fra bloggen, kan du melde deg på ved å sende oss e-postadressen din her.  Nyhetsbrevet er helt gratis.

Du kan også følge bloggen på Facebook.

Oppdag mer fra AperitivoMat.no

Abonner nå for å fortsette å lese og få tilgang til hele arkivet.

Fortsett å lese